Föräldraträffar och gruppverksamhet

Inspireras och utvecklas i ditt föräldraskap! Träffa andra föräldrar och dela erfarenheter, utmaningar och tips. Ta del av forskningsbaserade råd och verktyg för att stärka relationen till ditt barn. På den här sidan samlar vi alla de olika föräldraträffar som ordnas av olika aktörer i och runtomkring Majorna-Linné.

ABC föräldraträffar - för dig med barn i åldern 3 - 12 år

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Du kan gå en kostnadsfri föräldrautbildning i ABC (Alla barn i centrum).

På grund av covid-19 genomförs nu ABC-föräldragrupper digitalt.

Läs mer om ABC och hur du anmäler dig.

Barnvagnspromenader

I Slottsskogen och Trädgårdsföreningen anordnar Hälsolots barnvagnspromenader med olika teman. Läs mer om barnvagnspromenaderna här eller på Hälsolots webbsida.

Digital samtalsgrupp om föräldraskapet

Här kan du som är nybliven förälder vara med och samtala kring föräldraskap, föräldraroll och ditt och ditt barns välmående. Ledare är Maria Fredriksson, pedagog för barn och familj, och Mia Rydberg, diakon och leg. psykoterapeut. Arrangör är Oscar Fredriks församling.

Var: Online
När: måndagar klockan 13 -14 med start 15 februari. Gruppen träffas vid fem tillfällen,
Frågor och anmälan: maria.fredriksson2@svenskakyrkan.se , 031-731 92 63

Digitala pappaträffar

Är du pappa och intresserad av att prata och dela erfarenheter med andra pappor från olika delar av staden? Nu har du möjligheten att delta i MÄN:s digitala pappagrupper. Läs mer hos MÄN för jämställdhet.

Bebishäng på BVC inställt tillsvidare

På fredagar klockan 10.30 - 12 är du och din bebis (0 - 12 månader) välkomna till BVC Närhälsan Majorna. Här kan du träffa andra föräldrar och BVC-sköterska finns på plats för att svara på dina frågor. Du kan komma oavsett var du är listad. Ingen anmälan krävs.

Var: BVC Närhälsan Majorna, Skärgårdsgatan 4
När: Fredagar klockan 10.30 - 12

BVC Närhälsan Majornas webbplats kan du se vilka inbjudna gäster som kommer till bebishänget.

Bibliotekens aktiviteter för barn och föräldrar

Biblioteken erbjuder både sagostunder, tematräffar och föreställningar.
Se bibliotekens aktiviteter för barn och familj här

Leksaksbibliotekets träffar

Leksaksbiblioteket ordnar träffar för föräldrar och barn. Kom och snacka blöjor, gå på sagoyoga och massa mer. Läs om träffar här eller titta in på leksaksbibliotekets egna webbsida.

Tematräffar på familjecentralen inställt tillsvidare

På torsdagseftermiddagar är det tematräff på familjecentralen Sandarna. Då kommer någon utav personalen på familjecentralen eller en inbjuden gäst att prata om något tema som rör dig, ditt barn eller föräldraskapet.

Läs mer på familjecentralens webbsida

Träffar för regnbågsfamiljer

Välkommen till träffar där du kan träffa andra regnbågsfamiljer! Läs mer om träffar för regnbågsfamiljer

Träffar för dig som skaffat barn på egen hand

Föräldrar på egen hand är en träffpunkt för dig som valt att få barn som ensamstående via donation. Det arrangeras av Oscar Fredriks församling och där träffas föräldrar och barn för att leka och fika. Barnen får umgås i ett sällskap där de är normen.

Antalet närvarande begränsas till 10 familjer. Anmälan krävs och det är först till kvarn.
Anmälan görs till: tanjaiinatti@hotmail.com

Läs mer på webbsidan för Oscar Fredriks församling.