Tips och inspiration

Att vara förälder är ett viktigt och ibland tufft uppdrag. Vardagen är full av glädje men också utmaningar. Vi hoppas genom informationen nedan kunna inspirera och tipsa dig kring några ämnen som är viktiga i barnens uppväxt.

Goda Råd om Barns Tänder

Folktandvården har mycket bra information om munhälsa. I alla socioekonomiska grupper blir tandhälsan hos våra barn allt sämre och karies ökar hos våra 6 åringar. Det finns bra råd och tips som folktandvården samlat på ett A4, dessutom översatt på flera språk. Hitta dessa här!

Det absolut viktigaste råden är:

  • att borsta tänderna med fluortandkräm morgon och kväll
  • att ditt barn somnar med rena tänder
  • att tänderna får minst två timmars paus mellan måltiderna
  • att ditt barn får vatten vid törst

Läs högt för ditt barn

Högläsningens effekter är enorma. Läs om detta under rubriken Bästa Stunden. Där hittar du också en film som ger dig snabb information och kunskap om högläsning.

Matinspiration

Nu finns FaR-verksamhetens dietistresurs för barn och ungdomar på Familjecentralen Trädet. Här erbjuds stöd till familjer med barn som har övervikt. Dietisten arbetar med tidiga förebyggande insatser och erbjuder individuella samtal samt gruppinformation för föräldrar till barn med övervikt.
Vill du veta mer eller boka en tid? Gå då in på: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/for-vardgivare/far/far-mottagning/dietist/

Barn och Fysisk aktivitet

Göteborgs FaR-mottagningar tar emot barn, ungdomar, vuxna och seniorer. Målet är att stötta besökarna till ett rörligt liv på egen hand För aktuell information, tips och bokning gå in på FaR mottagningen

Barn och trafiksäkerhet