Foto: Marit Lissdaniels

Öppen förskola

Öppen förskola vänder sig till föräldrar och barn mellan noll och sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

På en öppen förskola bedrivs pedagogisk verksamhet för barn tillsammans med föräldrar eller annan vuxen, enligt förskolans läroplan. Här finns en miljö som stimulerar och uppmuntrar barns lek med varandra. Det är barnens lärande och utveckling som är i centrum och du som vuxen ansvarar för ditt barn. På öppna förskolan finns möjlighet att knyta nya kontakter, diskutera och få stöd i föräldrarollen.

Öppna förskolan på Angereds Centrums familjecentral

Den öppna förskolan i Angereds Centrum är en del av Familjecentralen. Till oss är alla föräldrar med barn i åldern 0-5 år välkomna för en stunds samvaro. Du har möjlighet att delta i den pedagogiska verksamheten, lära känna nya människor samt få råd och stöd i ditt föräldraskap. Varmt välkomna!

Vi samarbetar med barnmorskor, BVC-sköterskor och socionomer.

Kontaktuppgifter Angereds Centrums öppna förskola

Öppna förskolan i Bergum-Gunnilse

Öppna förskolan i Bergum-Gunnilse är en träffpunkt för alla förskolebarn tillsammans med vuxen i Bergum IF:s lokaler. Här har vi har lekmaterial för barn i förskoleåldern och erbjuder dig och ditt barn sångstund, skapande verksamhet och sagostunder. Vi har också samtals- och föräldragrupper, böcker att låna och att du kan följa med på utflykter och promenader.

Kontaktuppgifter öppna förskolan Bergum-Gunnilse

Öppna förskolan i Gårdsten

Till oss på öppna förskolan är alla föräldrar med barn i åldern 0-6 år välkomna för en stunds samvaro. Du har möjlighet att delta i den pedagogiska verksamheten, lära känna nya människor samt få råd och stöd i ditt föräldraskap. Vi har öppet på måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar. Titta gärna in på vår Facebooksida, Öppna förskolan Gårdsten, för mer information. Varmt välkomna!

Kontaktuppgifter öppna förskolan Gårdsten

Öppna förskolan i Hammarkullen

En mötesplats för barn och vuxna, där det ges möjlighet till olika aktiviteter.
Vi kan erbjuda:

  • lekmaterial för barn i förskoleåldern
  • sångstund
  • skapande verksamhet
  • föräldragrupp/samtalsgrupp
  • småbarnsgrupp 0-1,5 år
  • frukostgrupp
  • barngymnastik
  • promenader/utflykter
  • bakning

Kontaktuppgifter öppna förskolan i Hammarkullen

Öppna förskolan på Hjällbo Familjecentral

Öppna förskolan i Hjällbo är, tillsammans med barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen och förebyggande socionomer, en del av Hjällbo Familjecentral.


Öppna förskolan är en träffpunkt för både barn och föräldrar som är hemma på dagarna. Övrig tid har Öppna förskolan riktad verksamhet till barn och föräldrar som till exempel gymnastik, utflykter, matlagningsgrupp, baby öppet, föräldrakurser med mera.

Kontaktuppgifter öppna förskolan Hjällbo Familjecentral

Öppna förskolan på Lövgärdets familjecentral

Här erbjuder förskolepedagoger en mötesplats för lek och utveckling för dig och ditt barn. På öppen förskola kan man umgås med andra föräldrar och få stöd i föräldraskapet i en pedagogisk verksamhet.

Kontaktuppgifter öppna förskolan Lövgärdets familjecentral