Biblioteken

Kliv in i sagornas värld tillsammans med ditt barn. Flera bibliotek i Göteborg har sagoläsning för barn i olika åldrar med medföljande vuxen. Bibliotekarierna kan tipsa om böcker utifrån ålder, intresse eller familjesituation. Och här finns böcker om barns utveckling, om föräldraskap och familjerelationer.

Vilket bibliotek vill du besöka?

Angereds bibliotek ligger i Kulturhuset Blå Stället på Angereds Torg. Här kan du låna böcker, tidskrifter och läsa dagstidningar på flera olika språk. Det finns även ljudböcker, tv-spel, datorspel och musik-cd till utlån. Du kan använda bibliotekets datorer eller surfa trådlöst. På biblioteket arrangeras också utställningar och program för både barn och vuxna.

Hammarkullens bibliotek ligger mitt på Hammarkulletorget. Här kan du låna böcker, ljudböcker, film eller tv-spel. Vi har böcker och tidningar på flera språk. Biblioteket har tydligt fokus på verksamhet för barn och unga.

Hjällbo bibliotek ligger på Hjällboplatsen i Hjällbo. Här kan du låna böcker, ljudböcker, musik, film eller tv-spel. Vi har böcker och tidningar på ett 20-tal språk. Biblioteket har tydligt fokus på verksamhet för barn och unga.

Hitta andra bibliotek i Göteborg

Varför är läsning bra för barn?

Sagostunder ökar barns ordförråd, läsförståelse och förmåga att uttrycka sig. Berättelser skapar tankar och funderingar att prata om tillsammans. Det är dessutom både mysigt och enkelt. Se filmen om vad läsning kan göra för ditt barn:

En film av Göteborgs Stadsbibliotek

Bibliotekets träffar för nyblivna föräldrar

Träffa andra nyblivna föräldrar och ta del av bibliotekariernas tips om läsning för samvaro och språkutveckling. Läs mer om träffar för nyblivna föräldrar.

Vad är på gång för föräldrar och barn?

Se aktuella aktiviteter på biblioteken i Göteborgs Stads kalendarium.

Här kan du läsa mer om biblioteken