Mötesplatser för ungdomar

Tonårstiden kan vara besvärlig – för både tonåringen och föräldrarna. Många känner av ett ökat avstånd till sin tonåring och kan uppleva oro kring detta. I Angered finns en rad olika verksamheter som erbjuder tonåringar en arena att utvecklas och skapa en meningsfull fritid på. Verksamheterna arbetar efter tydliga riktlinjer, regler och rättigheter. Här ska inte förekomma några kränkningar, droger/alkohol, verbalt eller fysiskt våld. På fritidsgårdarna kan din tonåring träffa kompisar, spela spel, gå på filmkvällar och mycket annat. Det finns personal på plats som stöttar och som inspirerar till olika aktiviteter.

Bergums fritidsgård

Bergums fritidsgård erbjuder öppen fritidsgårdsverksamhet för ungdomar i åldern 13-20 år samt barn i åldern 10-12 år. Fritidsgården ligger integrerad med Bergums högstadieskola och sporthall. Här kan din ungdom träffa kompisar, umgås med ledarna, spela pingis och biljard, se på tv och fika i gårdens café. Här kommer ungdomarna och går som de vill.

Bergums fritidsgård

GUTS - mötesplats för tjejer

GUTS är en mötesplats för tjejer och transpersoner från 13–20 år. På GUTS kan din ungdom delta i dans, organisera temakvällar, dra igång projekt, få läxhjälp, delta i samtalsgrupper, få stödsamtal eller bara slappna av och umgås i en trivsam miljö. GUTS är en mötesplats där tjejer och transpersoner får möjlighet att bygga ett socialt nätverk tillsammans och stärkas både individuellt och som grupp. Allt är frivilligt och kostnadsfritt. GUTS finns i Angeredsgymnasiets lokaler nere vid bad- och ishallen Angereds arena.

GUTS-mötesplats för tjejer

Gårdstens fritidsgård

Gårdstens fritidsgård är en mötesplats för ungdomar mellan 13-20 år. Verksamheten utformas efter ungdomarnas idéer och önskemål. Fritidsgården erbjuder bland annat musikstudio, pingis, dans, ett urval playstationspel, ett brett sortiment av sällskapsspel, café, filmrum, samt behagliga ytor att bara umgås med vänner och personal. Dörren är alltid öppen för föräldrar till ungdomarna.

Gårdstens fritidsgård

Hammarkullens fritidsgård - Mixgården

Fritidsgården i Hammarkullen kallas Mixgården. Här finns en öppen fritidsverksamhet måndag till fredag för ungdomar mellan 13-20 år. Här finns en rad aktiviteter som exempelvis att syssla med musik, dans, spela fotboll, jobba i vår fina musikstudio eller vara med på spontana gruppverksamheter.

Hammarkullens fritidsgård - Mixgården

Hjällbo fritidsgård

Fritidsgården riktar sig till ungdomar i åldern 13-20 år och vill vara en trevlig samlingsplats i området. Här finns en öppen fritidsverksamhet från måndag till fredag på kvällstid där man kan lära känna nya vänner och gärna komma med idéer på vad vi kan göra tillsammans.

Hjällbo fritidsgård

Kooperativet Fjället

Kooperativet Fjället är en föreningsdriven fritidsgård belägen i Rannebergen. Vi bedriver verksamhet för ungdomar i åldern 13 till 19 år. Här kan man delta i både grupp och öppna aktiviteter baserat på besökarnas önskemål.

Kooperativet Fjället

KulturATOM

KulturATOM ligger i Angered Centrum. Vi är ett levande kulturhus och en mötesplats för ungdomar från 13 år. Vi finns i samma byggnad som Blå Stället och Angeredsgymnasiet.
Vi erbjuder dans, DJ:ing, musikinspelning i studio och replokalsverksamhet.

KulturATOM

Lövgärdets fritidsgård - Ungdomsgården

Ungdomsgården är en öppen mötesplats för ungdomar mellan 13 och 18 år. Här kan man träffa kompisar, spela spel och lyssna på musik.

Lövgärdets fritidsgård-Ungdomsgården

Minimix

För barn och unga 10-12 år. På MiniMix kan ditt barn få hjälp med läxor, spela spel, baka, titta på film, umgås med jämnåriga, prata med personal med mera.

Minimix

Unga påverkar

Unga påverkar finns i Angered och arbetar för att öka barns och ungas inflytande. Det görs på olika sätt, till exempel genom:

  • Dialogmöten
  • Aktiviteter
  • Evenemang
  • Utbildningar
  • Camp Demokrati
  • Trygghetsvandringar med unga
  • Att hjälpa till att förverkliga idéer

Unga påverkar arbetar med grupper av barn och unga, och stödjer bland annat ungdomsråd, Människan bakom uniformen och unga stadsutvecklare. De arbetar också med vuxna i verksamheter som berör unga, både i Angered och i staden.

Unga påverkar