Bild ur filmen Jätten, finansierad av bland annat Göteborg Stad och Film Väst

Om Göteborg Stads filmsatsning

Hösten 2013 antog kommunstyrelsen i Göteborg en handlingsplan för utveckling av området film och rörlig bild i Västsverige. I praktiken betyder det mer pengar till filmproduktion och branschstärkande åtgärder via Film i Väst, Lindholmen Science Park och till olika initiativ som underlättar för filminspelningar via Filmkontoret i regionen. Filmkontoret Göteborg har som uppgift att koordinera satsningen och leda den mot uppsatt mål.

Göteborg och Västsverige har för många i filmbranschen blivit en självklar plats att återvända till. Här produceras årligen nationell och internationell spelfilm, dokumentärfilm, tv-drama, reklamfilm och musikvideo. Flera av filmerna har fått uppmärksamhet världen över och vunnit prestigefyllda priser.

På Filmkontorets hemsida, facebooksida samt Instagramkonto får du en överblick över aktörer inom film i Göteborg och regionen. Du hittar allt från olika finansieringsmöjligheter och utbildningar till var du kan hyra teknik och vad som gäller om du vill filma på offentliga platser.

Har du frågor om filmsatsningen? Kontakta Martina Eriksdotter, filmutvecklare i Göteborgs Stad. Du når henne via e-post: martina.eriksdotter@kultur.goteborg.se eller på telefon: 070-510 14 81.