Biografer i Göteborg

I Göteborg finns ett stort antal biosalonger som drivs av allt från stora nationella biografkedjor till mindre ekonomiska föreningar. De flesta är belägna i de centrala delarna av staden, men du hittar även biografer på Hisingen, i Angered och i Västra Frölunda.

Bio Roy

Bio Roy satsar på dagliga visningar av kvalitetsfilm. Här kan du även se direktsändningar av bland annat opera, balett och teater från både svenska och internationella scener. Biografen har funnits sedan 1940, men drivs sedan 2008 av riksorganisationen Folkets hus och parker.

Bio Roys hemsida kan du läsa mer om verksamheten och hur biografen fick sitt namn.

Capitol

Capitol har två salonger, en liten på 18 platser och en stor med 206 platser. På Capitol har även Filminstitutets filmklubb Cinemateket sina visningar. Sedan 2013 drivs biografen av tre ägare i en ekonomisk förening.

Capitols hemsida finns information om biografen och aktuell repertoar.

Folkets Bio

Folkets Bio driver flera biografer i Göteborg. I centrala Göteborg finns Hagabion, på Lindholmen ligger Aftonstjärnan och i Angered huserar Angereds bio. I Västra Frölunda finns Frölundabion.

Folkets Bios hemsida hittar du mer information om de olika biograferna och även länkar till respektive biografs hemsidor.

SF Bio

SF Bio har tre biografer i Göteborg. Biopalatset har funnits sedan 1995 och har tio salonger. Filmstaden Bergakungen öppnade 2006 och är en av SF Bios mest välbesökta biografer. Biografen Göta har sedan återinvigningen 2015 som mål att satsa på ”uppmärksammad och prisbelönt film”.

SF Bios hemsida finns information om de tre biograferna i Göteborg och vilka filmer de visar.

Biograf Draken

Biograf Draken ligger i Folkets hus vid Järntorget. Den är huvudbiograf för årligen återkommande Göteborg Film Festival och har 713 sittplatser. Biografens reguljära visningar upphörde 1995 och i dag används biografen som scen även vid andra evenemang än filmvisning.

På Göteborg & Co:s hemsida finns mer information om Biograf Draken.