Audiovisual Talks 3 december: Grab them

Publicerad 18 november 2020

Välkommen på ett digitalt panelsamtal om filmen Grab Them - om konst, demokrati och de tekniska utmaningarna med att arbeta med deep fake. I filmen används deep fake för att få huvudrollsinnehavaren att se ut som en amerikansk president.

Audiovisual Talks är en digital seminarieserie med målet att ge kunskap och inspirera verksamma inom film, tv och rörlig bild att fortsätta skapa morgondagens starka berättelser och upplevelser.

Den 3 december hålls ett panelsamtal om filmen Grab them, skriven och regisserad av Morgane Dziurla-Petit. Filmen handlar om sextioåriga Sally, som längtar efter kärlek. Nyligen har hennes sökande efter lyckan komplicerats av att hon liknar en amerikansk president...

I seminariet kommer den AI-teknologi som användes för att skapa filmens deep fake att presenteras, följt av ett panelsamtal med manusförfattaren och regissören Morgane Dziurla-Petit, producenten Paul Blomgren DoVan, deep fake-teknikern John Harrysson, och Carl Heath, utbildningsdirektör på RISE. Samtalet modereras av Ebba Josefsson Lindqvist från AI Sweden.

Läs mer och anmäl dig här (på engelska).

Audiovisual Talks är ett nationellt samverkansprojekt som arrangeras av Film&TV vid Lindholmen Science Park och Filmkontoret Göteborg i samarbete med AI Sweden, Filmbasen/Film Stockholm, Film i Skåne, FilmCloud/Förvaltningen för kulturutveckling - VGR och Visual Arena på Lindholmen Science Park.