Aktuellt

Aktuelltarkiv

 • April månads instagrammare: Cecilia Torquato, regissör, konstnär och producent

  Publicerad 01 april 2019

  Hennes filmer landar ofta i gränslandet mellan fiktion och dokumentär. Ibland närmar de sig konstfilm. Själv säger Cecilia Torquato att det är berättelsen som får styra. ”Jag börjar alltid med vad jag vill få sagt. Hur jag ska säga det kommer senare”, konstaterar hon.

 • Mars månads instagrammare: Axel Danielson, producent och regissör

  Publicerad 01 mars 2019

  Så här dags förra året handlade Axel Danielsons liv om galor och priser. Inte minst var han och Maximilien Van Aertryck nära att bli Oscarsnominerade för kortfilmen ”Hopptornet”. ”Det var kul att vara på besök i den där världen, men det är knappast målet med att göra film”, säger han.

 • Februari månads instagrammare: Håkan Hammarén, producent

  Publicerad 01 februari 2019

  Han ville bli jurist, gjorde lumpen som militärpolisjägare, men blev producent. I dag har Håkan Hammarén många år i film- och tv-branschen bakom sig. En bransch han tycker har förändrats i grunden. Inte minst när det kommer till samtidens stora intresse för tv-drama.

 • Ansökningsdatum för filmstöd 2019

  Publicerad 22 januari 2019

  Vill du söka filmstöd? Här är sista ansökningsdatum för 2019. Projektstödet En snabb slant kan sökas löpande under året.

 • Januari månads instagrammare: Malin Söderlund, producent

  Publicerad 07 januari 2019

  Hon gillar att göra listor, hålla ihop trådar och tar gärna täten i en grupp. Malin Söderlund trivs med producentrollen och har aldrig haft några andra drömmar inom filmbranschen.

 • Kommunstyrelsens beslut om filmsatsningen

  Publicerad 12 december 2018

  12 december tog kommunstyrelsen beslut att bevilja stöd till Film i Väst under 2019. Utgångspunkten är att stärka filmen i Göteborg och staden ska fortsätta sin dialog med Västra Götalandsregionen.

 • Föreslagna förändringar inom Göteborgs Stads filmsatsning

  Publicerad 07 december 2018

  Kulturförvaltningen har utvärderat Göteborgs Stads filmsatsning. Förslaget är att rikta om 4,5 mkr för att stärka kompetensutveckling, talangutveckling och utvecklingsmedel för innovation till filmaktörer i Göteborg. Förslaget ligger för beslut hos Kommunstyrelsens sammanträde 2018-12-12.

 • Göteborgs Stad minskar inte satsningen på film

  Publicerad 05 december 2018

  Göteborgs Stads filmsatsning har uppmärksammats i media på senaste tiden. Idag har Göteborgs Stads kulturförvaltning gått ut med ett pressmeddelande som slår fast att staden inte ska minska sin satsning på film.

 • December månads instagrammare: Klara Björk, lärare på Akademin Valand

  Publicerad 03 december 2018

  Efter många år som producent fastnade Klara Björk för att undervisa. Målet är att ge framtidens filmare de verktyg de behöver för att kunna synliggöra olika perspektiv och erfarenheter. ”Det är en ynnest att få vara i en miljö med så mycket engagemang och intresse”, säger hon.

 • November månads instagrammare: Carl Javér, dokumentärfilmare

  Publicerad 01 november 2018

  Hans senaste film har blivit rejält uppmärksammad. Men så är också ”Rekonstruktion Utøya” en film som tar sig an det tyngsta av trauman på ett annorlunda sätt. Själv säger Carl Javér att han i sitt arbete gått från observerande till konstruerande dokumentärfilm.

 • Oktober månads instagrammare: Christina Bredelius, scripta

  Publicerad 01 oktober 2018

  Visst händer det att hon längtar efter fasta rutiner och ”vanlig” vardag. Men Christina Bredelius har inga planer på att byta bransch. ”Det är så härligt att få jobba med alla kreativa kollegor. Jag har min man och barn – och så har jag min filmfamilj”, säger hon.

 • September månads instagrammare: Ola Magnestam, filmfotograf

  Publicerad 03 september 2018

  Jobbet som fotograf på SVT:s dramasatsning ”Vår tid är nu” är det mest långvariga Ola Magnestam någonsin haft. Snart filmar han sin tredje säsong av den populära tv-serien. ”Min roll är att förverkliga regissörens visioner, att omsätta dem i bild”, säger han.

 • Juni månads instagrammare: Gunnar Eriksson, projektutvecklare inom film och tv

  Publicerad 01 juni 2018

  För många i filmbranschen går flyttlasset från Göteborg till Stockholm. För Gunnar Eriksson gick det åt motsatt håll. ”Jag har fått höra att det är lite ’tvärtom’. Nu hoppas jag att det vi arbetar med på Lindholmen kan bidra till att fler kreatörer stannar i Göteborg”, säger han.

Gå till sida:   1   2   3   Nästa sida