Samarbetspartners

Här hittar du olika samarbetspartners för filmproduktion Letar du rekvisita, kostym eller teknisk utrustning? Eller behöver du en studio att filma i? I Göteborg och Västsverige finns gott om etablerade företag som hyr ut det mesta du kan behöva till din filminspelning. Här har vi samlat leverantörer som kan underlätta ditt arbete i stort och smått.

Är du på jakt efter en filmstudio?

I Västsverige hittar du flera film- och tv-studior. Många av dem har gott rykte både i Sverige och internationellt. Chansen är stor att några av de allra största produktionerna har varit här före dig.

Övriga filmstudios

Det finns fler studios i Göteborg, alla har inte hemsidor. Kontakta filmkontoret@kultur.goteborg.se så kan vi vidareförmedla kontaktuppgifter.

Hyra teknisk utrustning

Letar du efter kamerautrustning eller en rökmaskin? I Göteborg finns företag som är specialiserade på att hyra ut teknisk utrustning till filmproduktioner oavsett om det handlar om film, tv eller reklam.

Bild , grip, ljus

Ljud

Ljus

  • Ljusavdelningen (Länk saknas)

Behöver du hjälp med specialeffekter som snö, regn, eld?

Transport anpassad för filminspelningar

Behöver du hyra fordon som är anpassade till all utrustning som behövs för en filminspelning? Vänd dig till någon av de uthyrningsfirmor som hyr ut bilar som är specifikt utrustade för filmbranschen.

Var hittar du rekvisita och dekorbygg?

I Göteborg finns uthyrningsfirmor för rekvisita, dekorbygg och specialrekvisita. Du kan vända dig till dem om du behöver allt från kristallkronor från förra sekelskiftet till att återskapa en 70-tals villa i studio.

Letar du efter specialkompetens inom mask, peruk och  kostym?

Söker du kostymer och maskdesign från tidigt 1900tal alternativt nutidsrealistiska kreationer? I Göteborg finns det en bred kunskap inom dessa områden med lång erfarenhet av film i olika genrer.

Utrustning mask (sminkspeglar etc.)

Stunt och säkerhetslösningar

Behöver du hjälp med att koordinera stunts eller säkerhetslösningar? Stuntmakers har en lång erfarenhet av båda och finns i staden.   http://www.stuntmakers.com/

Behöver du hjälp med casting?

Det finns flera olika castingfirmor inom Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen med olika profiler. Allt från stillbildscasting till rollbesättning för tv-drama.

Behöver du hjälp med att hitta en röst för Voice-Over arbete för någon form av media?

Här kan du hitta olika leverantörer av bland annat röster på flera olika dialekter och språk.

Catering till filmproduktion

Söker du catering till en filmproduktion i Göteborg och Västsverige finns flera firmor som är vana att hantera både större och mindre filminspelningar.

Tipsa oss

Om du har tips på andra samarbetspartners som är aktuella att ha med här, kontakta gärna filmkontoret@kultur.goteborg.se.