Foto: Jim Lindmark

Leverantörer


Letar du rekvisita, kostym eller teknisk utrustning? Behöver du en studio att filma i? I Göteborg och Västsverige finns gott om företag som hyr ut det mesta du kan behöva till din filminspelning. Här har vi samlat etablerade leverantörer som kan underlätta ditt arbete i stort och smått.

Filmstudios

I Västsverige hittar du flera film- och tv-studios. Många av dem har gott rykte både i Sverige och internationellt. Chansen är stor att några av de allra största produktionerna har varit här före dig.

Det finns fler studios i Göteborg, alla har inte hemsidor. Kontakta filmkontoret@kultur.goteborg.se så kan vi vidareförmedla kontaktuppgifter.

Hyra teknisk utrustning

Letar du efter kamerautrustning eller en rökmaskin? I Göteborg finns företag som är specialiserade på att hyra ut teknisk utrustning till filmproduktioner oavsett om det handlar om film, tv eller reklam.

Bild, grip, ljus

Ljud

Specialeffekter som snö, regn, eld

Transport anpassad för filminspelningar

Behöver du hyra fordon som är anpassade till all utrustning som behövs för en filminspelning? Vänd dig till någon av de uthyrningsfirmor som hyr ut bilar som är specifikt utrustade för filmbranschen.

Rekvisita och dekorbygg

I Göteborg finns uthyrningsfirmor för rekvisita, dekorbygg och specialrekvisita. Du kan vända dig till dem kring allt från om du behöver kristallkronor från förra sekelskiftet till om du ska återskapa en 70-talsvilla i studio.

Specialkompetens inom mask, peruk och  kostym

Söker du kostymer och maskdesign från tidigt 1900-tal, eller nutidsrealistiska kreationer? I Göteborg finns en bred kunskap inom dessa områden med lång erfarenhet av film i olika genrer.

Utrustning mask (sminkspeglar etc.)

Stunts och säkerhetslösningar

Behöver du hjälp med att koordinera stunts eller säkerhetslösningar? Stuntmakers har en lång erfarenhet av båda och finns i staden.

Casting

Det finns flera olika castingfirmor inom Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen med olika profiler  allt från stillbildscasting till rollbesättning för tv-drama.

Voice-Over-arbete för olika typer av media

Här kan du hitta olika leverantörer av bland annat röster på flera olika dialekter och språk.

Catering till filmproduktion

Söker du catering till en filmproduktion i Göteborg och Västsverige finns flera firmor som är vana att hantera både större och mindre filminspelningar.

Övriga leverantörer

Det finns fler leverantörer i Göteborg, alla har inte hemsidor. Kontakta filmkontoret@kultur.goteborg.se, så kan vi vidareförmedla kontaktuppgifter.

Tipsa oss

Om du har tips på andra etablerade leverantörer som är aktuella att ha med här, kontakta gärna filmkontoret@kultur.goteborg.se