Bild från filmen Jätten. Finansierad av bland annat Göteborgs Stad och Film Väst.

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

 • April månads instagrammare: Cecilia Torquato, regissör, konstnär och producent

  Publicerad 01 april 2019

  Hennes filmer landar ofta i gränslandet mellan fiktion och dokumentär. Ibland närmar de sig konstfilm. Själv säger Cecilia Torquato att det är berättelsen som får styra. ”Jag börjar alltid med vad jag vill få sagt. Hur jag ska säga det kommer senare”, konstaterar hon.

 • Mars månads instagrammare: Axel Danielson, producent och regissör

  Publicerad 01 mars 2019

  Så här dags förra året handlade Axel Danielsons liv om galor och priser. Inte minst var han och Maximilien Van Aertryck nära att bli Oscarsnominerade för kortfilmen ”Hopptornet”. ”Det var kul att vara på besök i den där världen, men det är knappast målet med att göra film”, säger han.

 • Februari månads instagrammare: Håkan Hammarén, producent

  Publicerad 01 februari 2019

  Han ville bli jurist, gjorde lumpen som militärpolisjägare, men blev producent. I dag har Håkan Hammarén många år i film- och tv-branschen bakom sig. En bransch han tycker har förändrats i grunden. Inte minst när det kommer till samtidens stora intresse för tv-drama.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}