Till innehåll
I göteborgsregionen finns platser som liknar många olika svenska landskap, här hittar du södra Sveriges ängar och fält, norra Sveriges skogar och sjöar, västkustens skärgård och förstås staden själv. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Juni månads instagrammare: Björn Dokken, belysningsmästare

Publicerad 3 juni 2019
I unga år ville Björn Dokken bli filmregissör. Men vände helt om efter att ha praktiserat på tv-serien ”Solisterna”. ”Jag märkte med en gång att jag inte har tålamod för regi. Ljus passar mig bättre. Det är kreativt, mycket prylar och man ser direkt resultat”, säger han.

Maj månads instagrammare: Sara Pertmann, kostymdesigner

Publicerad 2 maj 2019
Bakom sig har hon tv-serier som ”Hinsehäxan”, ”Molanders” och ”Det mest förbjudna”. Hyllade produktioner som setts av många. Men Sara Pertmann ser inte sig själv som särskilt karriärhungrig. ”För min del är det viktigast att det är gött och roligt att jobba, i alla fall än så länge”, säger hon.
${loading}