Till innehåll
Det ska vara lätt att arbeta med film och rörlig bild i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Oktober månads instagrammare: Niclas Ekström, manusförfattare

Publicerad 1 oktober 2021
Han började sin bana som journalist. Men det var när Niclas Ekström hoppade på en manusutbildning som alla bitar föll på plats. ”Jag kände direkt att det här är min grej”, säger Niclas, numera rutinerad manusförfattare och en i gänget på Manusfabriken.

September månads instagrammare: Jocke Fors, marinkoordinator

Publicerad 1 september 2021
Barndomens båtliv blev Jocke Fors väg in i filmbranschen. Sedan 1999 kan han titulera sig marinkoordinator och är en av två bakom Oceanfilm. ”I Hollywood fanns den här sortens tjänst redan då, men i Sverige hade ingen specialiserat sig på vatten före oss”, säger han.

Juni månads instagrammare: Fia Reisek, attributmakare

Publicerad 1 juni 2021
Fluffiga sagofigurer och pratande snögubbar. Blod, lik och till synes avslitna armar. Fia Reiseks arbete innehåller förstås inga riktiga kroppsdelar – men utseendet ska vara så trovärdigt som möjligt. ”Drivkraften är alltid att bli lite bättre på det jag gör”, säger hon.
${loading}