Till innehåll
Det ska vara lätt att arbeta med film och rörlig bild i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

Juni månads instagrammare: Fia Reisek, attributmakare

Publicerad 1 juni 2021
Fluffiga sagofigurer och pratande snögubbar. Blod, lik och till synes avslitna armar. Fia Reiseks arbete innehåller förstås inga riktiga kroppsdelar – men utseendet ska vara så trovärdigt som möjligt. ”Drivkraften är alltid att bli lite bättre på det jag gör”, säger hon.

14 projekt får Produktionsstöd för film och rörlig bild

Publicerad 28 maj 2021
Den andra sökomgången för året är klar. Kulturförvaltningen beslutade 24 maj att 14 projekt får Produktionsstöd för film och rörlig bild inför hösten 2021.

Ny handlingsplan för att stärka arbetet med film och rörlig bild i Göteborg 2021–2025

Publicerad 25 maj 2021
Vid kulturnämndens sammanträde den 24 maj antogs en ny handlingsplan för att stärka arbetet med film och rörlig bild i Göteborg 2021–2025. Handlingsplanen är en del av Göteborgs Stads arbete med film och rörlig bild och syftar till att stärka förutsättningarna för en lokal utveckling i Göteborg.
${loading}