Bild från filmen Jätten. Finansierad av bland annat Göteborgs Stad och Film Väst.

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

 • November månads instagrammare: Carl Javér, dokumentärfilmare

  Publicerad 01 november 2018

  Hans senaste film har blivit rejält uppmärksammad. Men så är också ”Rekonstruktion Utøya” en film som tar sig an det tyngsta av trauman på ett annorlunda sätt. Själv säger Carl Javér att han i sitt arbete gått från observerande till konstruerande dokumentärfilm.

 • Oktober månads instagrammare: Christina Bredelius, scripta

  Publicerad 01 oktober 2018

  Visst händer det att hon längtar efter fasta rutiner och ”vanlig” vardag. Men Christina Bredelius har inga planer på att byta bransch. ”Det är så härligt att få jobba med alla kreativa kollegor. Jag har min man och barn – och så har jag min filmfamilj”, säger hon.

 • September månads instagrammare: Ola Magnestam, filmfotograf

  Publicerad 03 september 2018

  Jobbet som fotograf på SVT:s dramasatsning ”Vår tid är nu” är det mest långvariga Ola Magnestam någonsin haft. Snart filmar han sin tredje säsong av den populära tv-serien. ”Min roll är att förverkliga regissörens visioner, att omsätta dem i bild”, säger han.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}