Till innehåll

Göteborgs Stads samlade information om coronaviruset och covid-19

Senast uppdaterad: 1 april 2020 klockan 14:07 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Folkhälsomyndigheten bedömer nu att det finns en allmän smittspridning i samhället. Göteborgs Stad följer noggrant händelseutvecklingen. På krisinformation.se kan du hålla dig uppdaterad på läget. Tvätta händerna ofta och begränsa sociala kontakter där smitta riskerar att överföras.

Göteborgs Stads samlade information om coronaviruset och covid-19
Det ska vara lätt att filma i Göteborg. Vi på Filmkontoret hjälper dig gärna. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

April månads instagrammare: Johanna Bernhardson, dokumentärfilmare och filmlärare

Publicerad 1 april 2020
Tjejgänget från barndomen. Hemlösa farbror Ronny och mormor May på ålderns höst. De har alla sina självklara platser i Johanna Bernhardsons dokumentärer. ”Jag är alltid tydlig med det personliga perspektivet i mitt utforskande”, konstaterar hon.

Mars månads instagrammare: Hussain Danesh, kameratekniker

Publicerad 2 mars 2020
Ett liv utan film. Det kan Hussain Danesh inte ens föreställa sig. Oavsett var han bott i världen – Afghanistan, Iran eller Sverige – är det inom filmbranschen han har jobbat. Nu är han kameratekniker, men också verksam som filmkritiker och festivalarrangör.

Februari månads instagrammare: Ludwig Källén på Plattform Produktion

Publicerad 3 februari 2020
Första filmjobbet var som klippassistent på Ruben Östlunds Guldpalmsvinnare ”The Square”. Nu satsar Ludwig Källén och resten av filmteamet på att ta hem ännu en palm. ”Det har vi sagt att vi ska”, säger Ludwig, som den här gången är Rubens regiassistent.
${loading}