Till innehåll
I göteborgsregionen finns platser som liknar många olika svenska landskap, här hittar du södra Sveriges ängar och fält, norra Sveriges skogar och sjöar, västkustens skärgård och förstås staden själv. Foto: Anders Wester

Filmkontoret

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

November månads instagrammare: Erika Malmgren, producent

Publicerad 1 november 2019
Som producent är Erika Malmgren mitt uppe i arbetet med flera filmer samtidigt. Inte minst den redan omtalade långfilmsdokumentären ”Children of the Enemy”. En film om Patricio Galvezs kamp för att rädda sina sju barnbarn från flyktinglägret al-Hol i Syrien.

Oktober månads instagrammare: Astrid Söderberg, filmskapare och filmhandledare

Publicerad 1 oktober 2019
Debutfilmen ”Ta hand om en kille” gjorde omedelbar succé – den visades på festivaler och vann priser på Frame. Nu är Astrid Söderberg mitt uppe i arbetet med film nummer två. Samtidigt som hon i egenskap av filmhandledare på Göthenburgo hjälper andra att förverkliga sina filmdrömmar.

September månads instagrammare: Maria Nordqvist, biografkoordinator

Publicerad 2 september 2019
Maria Nordqvist ser ljust på Hagabions framtid. Biografen har en speciell plats i göteborgarnas hjärtan och en trogen – men allt äldre – publik. ”Jag hoppas att även unga vuxna ska inse värdet i att se film på bio och att gemenskapen i en fullsatt salong är bland det bästa som finns”, säger hon.
${loading}