Föräldrarådgivning

Att vänta barn eller att vara förälder är en omvälvande tid i livet. Frågorna man ställs inför i vardagen är många och ibland kan det vara skönt att prata med någon utanför familjen. Du som bor i Lundby och väntar barn eller har barn i åldern 0 till 6 år kan kontakta socionom eller familjebehandlare på familjecentralen Sannegården.

Få stöd i föräldraskapet

Socionom eller familjebehandlare på familjecentralen erbjuder föräldrarådgivning och stöd, både individuellt och i grupp. Det kan handla om stöd i föräldrarollen eller i parrelationen. Vi kan också vägleda dig och din familj i olika samhällsfrågor och till vilka instanser du kan vända dig. Socionom eller familjebehandlare tillhör Resursenheten Familj som ligger under socialtjänsten Lundby och besöker familjecentralen på bestämda tider varje vecka. Vi kan hjälpa dig att hitta och utveckla dina styrkor som förälder, få nya verktyg och strategier och att prata om kommunikation och mönster i familjen. 

ABC

Att vara förälder är ett tufft men viktigt jobb som både är fullt av glädjeämnen men också utmaningar. ABC är ett tillfälle där du i grupp får möjlighet att träffa andra föräldrar och diskutera föräldraskap och barns utveckling.

Läs mer om ABC.

Trygghetscirkeln

Trygghetscirkeln är ett föräldrastödsprogram som syftar till att stärka anknytning och samspel mellan föräldrar och barn. Programmet erbjuds i grupp till föräldrar med barn för att utforska betydelsen av relation och samspel.

Läs mer om Trygghetscirkeln här på sidan om Föräldrastöd för dig i Lundby.

Servicesamtal

Resursenheten Familj är en del av socialtjänsten och erbjuder alla barn, ungdomar och föräld­rar i Lundby upp till fem vägledande kost­nadsfria servicesamtal. Stödet erbjuds utan att ni ansökt om det hos socialtjänsten. Här kan du få antingen enskilda samtal eller sam­tal tillsammans din familj. Fyll i blanketten som du hittar i länken nedan och skicka in så hör vi av oss när ni kan få en tid.

Adress: Vågmästaregatan 1b, plan 2
Hållplats: Vågmästareplatsen
E-post: resursenheten.familj@socialhisingen.goteborg.se

Kontakt

Välkommen att höra av dig för rådgivning, frågor och tidsbokning.

Här hittar du våra kontaktuppgifter.