Foto: Frida Winter

Öppna förskolan Kojan

På grund av de fortsatta restriktionerna för att bromsa spridningen av covid-19, är öppna förskolans aktiviteter digitala tills vidare. Är du småbarnsförälder? Då är du och din familj välkommen till öppna förskolan. Vi erbjuder lek- och utvecklingsmöjligheter för dig och ditt barn och här kan ni umgås med andra familjer. Hos oss möter du pedagoger med kunskap inom pedagogisk verksamhet.

Öppna förskolan ställer om till digital verksamhet

Öppna förskolan är en mötesplats som under normala omständigheter erbjuder en pedagogisk miljö för barn och vuxna, där barnens lärande och utveckling är i centrum genom fokus på hela familjen. På grund av Coronapandemin har vi nu inte möjlighet att hålla öppet, men erbjuder digital verksamhet med störst fokus på föräldraskapsstöd.

Förskollärarna på öppna förskolan stöttar även i vanliga fall barnens lärande och utveckling till stor del genom sin föräldrastödjande roll och erbjuder möjligheter för familjer att knyta nya kontakter, diskutera och få stöd i föräldraskapet genom olika aktiviteter och föräldrastödsprogram. Dessa bedriver vi nu helt digitalt. Längst ner på denna sida, i fil-listan, finns ett dokument med information om hur du deltar i den digitala verksamheten. Välkommen att delta!

Länkar till samlingar och aktiviteter vecka 15

Här hittar du veckans schema på öppna förskolan. Längre ner på sidan kan du läsa mer om de olika aktiviteterna i schemat men även om andra aktiviteter, grupper och föräldrastöd.

Måndag:
9.30 Veckans uppdrag Klicka här för att delta i aktiviteten
11.00 Sångsamling Klicka här för att delta i aktiviteten

Tisdag:
10.00 Tematräff Trafiksäkerhet. För att delta, maila FCsandarna@socialcentrum.goteborg.se för länk
13.00 Rörelsesamling Klicka här för att delta i aktiviteten

Onsdag:
13.00 Sångsamling Klicka här för att delta i aktiviteten

Torsdag:
ABC (för anmälda)

Fredag:
10.00 Rörelsesamling Klicka här för att delta i aktiviteten
Eftermiddag: Ny tips och uppdragsrunda sätts upp utomhus!

Livesända sångsamlingar

Välkomna till våra digitala livesända sångsamlingar!
Du ansluter via länkarna nedan (du är anonym). Om du ansluter via telefon eller surfplatta behöver du ladda ner Teams-appen först. Vill du önska någon låt är du välkommen att skriva till oss innan så ser vi vad vi kan göra. Ni kan skriva på vår facebook-sida facebook.com/oppnaforskolanKojan eller sms:a till 0722-55 79 17.

Tyck till om sångsamlingarna! Ni som deltagit i en eller flera av våra digitala sångsamlingar får gärna dela med er av vad ni tycker så att vi kan bli ännu bättre! Klicka här för att fylla i enkäten (länk till Microsoft Forms).

Veckans uppdrag


Syntolkning: Kojans förskollärare håller upp en gul figur från Babblarna och en rosa gris. På bilden ringas olika färger in.

Veckans uppdrag presenteras via Teams kl. 9.30 varje måndag.

Förra veckan hittade vi 21 hundar tillsammans! Dom var lurviga och gulliga och stora och långa. Några klappade vi.

Den här veckan (vecka 15) är uppdraget att leta efter färger! Leta både inomhus och utomhus, hur många kan du hitta? Vilka färger hittade du? Vart såg du dom? Vi ses på Teams nästa måndag kl. 9.30. Kan ni inte delta då kan ni berätta för oss vad ni hittade via mail FCsandarna@socialcentrum.goteborg.se. Lycka till! Önskar Idah och Malin

Hämta en bok - pysseltips med Kojan

Från och med vecka 13 (måndag den 29 mars) kan ni höra av er till oss och boka en tid för utlämning av pysseltips-bok i vår såpbubblande våriga pyssel-utlämningslucka! Vi på öppna förskolan Kojan har satt in några av våra bästa pysseltips i en bok, allt från såpbubblor och play doh till påskpyssel. Det finns massor med tomma sidor kvar i boken så att ni kan fylla på med alla era egna pyssel- och aktivitetstips, så att ni snart har en hel bok full med saker att hitta på där hemma! Vi har hur många böcker som helst så det räcker till alla! Välkomna!

Kojans föräldratelefon

Vi öppnar nu en föräldratelefon som ni når på 031-365 83 28.

Du som förälder kan ringa om vad som helst! Behöver du råd och stöd i föräldraskapet, inför förskolestart, är du nyinflyttad, känner dig ensam, undrar över något eller bara behöver prata med någon? Ring oss på Föräldratelefonen. Vi som bemannar telefonen är Idah och Malin, förskollärare med lång erfarenhet av föräldraskapsstöd och ett brett kontaktnät att lotsa vidare till om det behövs. Vi arbetar efter sekretesslagen och har tystnadsplikt. Välkommen med ditt samtal!

Föräldrafika

Välkommen att delta på en liten spontan samtalsstund tillsammans med oss på Kojan. Här kan man ställa frågor till oss eller andra föräldrar, diskutera föräldraskap eller bara ha sällskap vid fikastunden. Kika i kalendern ovan efter nästa träff och maila till FCsandarna@socialcentrum.goteborg.se så skickar vi en länk till mötet. Alla som vill kan delta. Välkommen!

ABC-föräldragrupper

I mars startar en ABC-föräldragrupp som vi och andra kollegor håller i. Här kan du läsa mer om ABC och hur man anmäler sig: ABC föräldraträffar.

Babymassage

Du som har bebis mellan 0 — 6 månader kan delta i våra digitala grupper med babymassage. Gruppen "träffas" vid fem tillfällen och leds av öppna förskolans pedagoger som är certifierade spädbarnsmassageinstruktörer. Nästa omgång grupper startar vecka 17. Vi återkommer med information om du fått en plats och mer information om startdatum, dagar och tider till den e-post du anger i formuläret.

Det här är babymassage
Babymassage är massage på spädbarn som utförs av barnets förälder. Den syftar till att stärka anknytningen mellan barn och förälder och öka välbefinnandet för ditt barn, emotionellt, fysiskt och motoriskt. Det är också avslappnande för dig som förälder att ge massage och du får träning i att tolka ditt barns signaler.

Det finns platser kvar i gruppen som kommer träffas onsdagar klockan 11-12. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Välkommen!

Anmäl dig till babymassage, onsdagar 11-12 med start vecka 17.

Babygrupper

Är du intresserad av att delta i en digital samtalsgrupp med andra babyföräldrar och öppna förskolan Kojan? Häll upp en kopp kaffe, slå på datorn och så ses vi och pratar om livets små och stora frågor! Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret via länken nedan. Vi återkommer med information om du har fått en plats, samt då vilken dag/tid du har fått plats och startdatum för träffarna, till den e-post du anger i formuläret. Välkommen med din intresseanmälan önskar Malin och Idah på Kojan.

Intresseanmälan till Kojans digitala babygrupper

Tematräffar

Nu kör vi också igång våra tema-träffar digitalt. Tillsammans med oss på familjecentralen och inbjudna gäster pratar vi om saker som rör dig, ditt barn eller föräldraskapet. Här kan du läsa om aktuella tematräffar: Tematräffar och andra aktiviteter. Anmälan görs som vanligt till FCsandarna@socialcentrum.goteborg.se.

Kojan på Facebook

Följ oss gärna på facebook.com/oppnaforskolanKojan
Där kan du se vad som är på gång hos oss. Där ger vi också tips om annat som kan vara intressant för dig som förälder.

Tillfälliga ändringar i schema eller liknande meddelas alltid på Facebook.

Öppettider

Öppna förskolan har stängt tills vidare på grund av skärpta restriktioner för smittskydd. Nu är vi digitala, följ oss på facebook för att delta.