Föräldrarådgivning

Föräldrarådgivare/socionom på familjecentralen erbjuder stöd både individuellt och i grupp. Det kan handla om stöd i föräldrarollen eller i parrelationen. Vi kan också vägleda dig och din familj i olika samhällsfrågor, till exempel när det gäller förskola, boende eller arbete. Du träffar oss bland annat inne på öppna förskolan.

Föräldrastödjare

Välkommen till Föräldrastödjarna på Familjecentralen Opaltorget

Individuellt föräldrastöd

Att vara förälder är en omvälvande tid i livet. Det är inte alltid lätt att veta hur man skall få mer positiv tid tillsammans med sitt barn eller hur man löser konflikter. Ibland kan du som förälder prata och rådgöra med någon i din närhet – men det kan också vara skönt att få prata med någon annan.

Individuellt anpassat föräldrastöd erbjuds till dig som bor i stadsdelen Sydväst. Föräldrastödjaren är utbildad socionom och erbjuder individuellt föräldrastöd till föräldrar med barn upp till sex år i stadsdelen.

Till föräldrastödjaren kan du vända dig om du behöver:

  • råd och stöd i din föräldraroll
  • utveckla dina styrkor som förälder
  • få nya verktyg och strategier som förälder
  • prata om kommunikation och mönster i familjen
  • Få hjälp att hitta vidare till andra stödinsatser som passar din och din familjs behov.

Kontakta föräldrastödjare

Med anledning av covid-19 har vi alla våra samtal via telefon eller mejl. Behöver du prata med en föräldrastödjare kan du ringa under telefontid på måndagar och torsdagar.

Kontakta föräldrastödjare

Föräldratelefonen - För dig med barn 0–18 år

Att vara förälder kan ibland vara utmanande. Genom föräldratelefonen kan du få råd och stöd i ditt föräldraskap oavsett om du har ett litet barn eller en tonåring. Du kan få stöd genom att prata över telefonen med familjebehandlare eller sa kan du boka in tid för personligt möte. Telefonen är bemannad måndagar klockan 9–11. Den övriga tiden finns en telefonsvarare, där du kan lämna ditt namn och telefonnummer, så blir du uppringd så snart som möjligt. Via föräldratelefonen kan du även få information om föräldrautbildningar i grupp.

Kontakta föräldratelefonen

Läs mer om föräldrastöd

Läs mer på Göteborgs Stads webbplats goteborg.se/foraldrastod