Foto: Lo Birgersson

Öppna förskolan

Är du småbarnsförälder? Då är du och din familj välkommen till öppna förskolan - en kostnadsfri mötesplats för familjer med barn i åldrarna 0-6 år. Här kan du träffa andra barn och föräldrar, umgås och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder lek och umgänge tillsammans med pedagoger. Du kan få stöd och vägledning i föräldraskapet och har även möjlighet till enskilda samtal med pedagogerna.

Öppna förskolan stängd fram till 24 januari

På grund av de skärpta direktiven i Västra Götaland har Förskoleförvaltningen beslutat att samtliga kommunala öppna förskolor ska hålla stängt från 5 november fram till 24 januari. Vi kommer inte att erbjuda någon fysisk verksamhet under denna period, men håller på och tittar på om vi kan hitta digitala lösningar. Alltså varken inom-eller utomhusverksamhet kommer att bedrivas under denna period. Vi kommer med mer information på Facebook och Instagram.

Due to Covid-19 Draken will be closed från 5 Nov-24 Jan. Keep informed by our Facebook and Instagram.

En plats för lek, sång och kreativitet

Till öppna förskolan är alla välkomna. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig eller ditt barn i förväg. Här kan du tillsammans med ditt/dina barn leka, pyssla, fika och delta i gruppaktiviteter som sångsamlingar och skapande verksamhet. Ibland arrangeras även teaterföreställningar, babymassage och vi erbjuder också föräldrautbildning. Här arbetar förskollärare och specialpedagog/familjehandledare.

Få stöd i föräldraskapet

Öppna förskolan är lika mycket en mötesplats för vuxna som för barn. Här finns alltid andra föräldrar att tala med, utbyta erfarenheter och tankar med. Du kan också få stöd och hjälp av våra pedagoger i ditt föräldraskap och möjlighet till enskilda samtal. Vi som ansvarar för och arbetar i verksamheten har lång erfarenhet som förskollärare och specialpedagog. Ibland har vi tematräffar i öppna förskolan, då personer med olika kompetenser bjuds in för att prata om ämnen som rör ditt barn, så som kost, tandhälsa och självkänsla. Du hittar våra kommande tematräffar
här
.

Öppna förskolans öppettider

När verksamheten startar igen kommer schema finnas här.

Förändrade öppettider

Se öppettider.

Hitta våra samlingsplatser

Under utomhusverksamheten är våra samlingsplatser utanför Draken, i Päronparken eller på Stuxis. Här kan du se vart alla samlingsplatser är.


Facebook och Instagram

Besök oss gärna på våra sociala medier Facebook och Instagram för kontinuerliga uppdateringar om Familjecentralen Draken och vår öppna förskola.

Kontakt

Välkommen att höra av dig till oss! Du hittar våra kontaktuppgifter här.