Foto: Lo Birgersson

Öppna förskolan

Är du småbarnsförälder? Då är du och din familj välkommen till öppna förskolan - en kostnadsfri mötesplats för familjer med barn i åldrarna 0-6 år. Här kan du träffa andra barn och föräldrar, umgås och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder lek och umgänge tillsammans med pedagoger. Du kan få stöd och vägledning i föräldraskapet och har även möjlighet till enskilda samtal med pedagogerna.

Öppna förskolan live!

På onsdagar och fredagar har öppna förskolan livesändning! Vi kommer ha sångstund via Microsoft Teams. Häng med och sjung med oss!

För att delta klickar ni in på länken på digitala aktiviteter.

Om ni vill vara med på Microsoft Teams via mobilen rekommenderar vi att ladda ner appen Teams. Vi har en liten stunds uppstart innan vi börjar sjunga så att ni hinner ”hitta in”.

Öppna förskolan har digital verksamhet

Öppna förskolan har digital verksamhet tillsvidare! Håll utkik här på hemsidan och på Familjecentralen Drakens Facebook och Instagram för att ta del av vad som händer. Vi kan inte ta emot besökare på grund av restriktionerna med anledning av covid-19.

Open preschool have digital activities! Keep an Eye on this website and om Familjecentralen Draken's Facebook and Instagram to take part in what's happening. We will not have any physical meetings/activities due to Covid-19.

En plats för lek, sång och kreativitet

Till öppna förskolan är alla välkomna. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig eller ditt barn i förväg. Här kan du tillsammans med ditt/dina barn leka, pyssla, fika och delta i gruppaktiviteter som sångsamlingar och skapande verksamhet. Ibland arrangeras även teaterföreställningar, babymassage och vi erbjuder också föräldrautbildning. Här arbetar förskollärare och specialpedagog/familjehandledare. 

Få stöd i föräldraskapet

Öppna förskolan är lika mycket en mötesplats för vuxna som för barn. Här finns alltid andra föräldrar att tala med, utbyta erfarenheter och tankar med. Du kan också få stöd och hjälp av våra pedagoger i ditt föräldraskap och möjlighet till enskilda samtal. Vi som ansvarar för och arbetar i verksamheten har lång erfarenhet som förskollärare och specialpedagog. Ibland har vi tematräffar i öppna förskolan, då personer med olika kompetenser bjuds in för att prata om ämnen som rör ditt barn, så som kost, tandhälsa och självkänsla. Du hittar våra kommande tematräffar här. 

Öppna förskolans öppettider

Under följande tider har öppna förskolan live-sändningar:

Onsdagar 14.00

Fredagar 10.00

Under digitala aktiviteter hittar du länken för delta i live-aktiviteten. Vi ses!

Förändrade öppettider

Inga förändrade öppettider för närvarande.

Upptäck gärna våra närmaste lekplatser Päronparken och Stuxis!


Facebook och Instagram

Besök oss gärna på våra sociala medier Facebook och Instagram för kontinuerliga uppdateringar om Familjecentralen Draken och vår öppna förskola.

Kontakt

Välkommen att höra av dig till oss! Du hittar våra kontaktuppgifter här.