Foto: Lo Birgersson

Öppna förskolan

Är du småbarnsförälder? Då är du och din familj välkommen till öppna förskolan - en kostnadsfri mötesplats för familjer med barn i åldrarna 0-6 år. Här kan du träffa andra barn och föräldrar, umgås och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder lek- och utvecklingsmöjligheter tillsammans med pedagoger. Du kan få stöd och vägledning i föräldraskapet och har även möjlighet till enskilda samtal.

Lek, sång och kreativitet

Till öppna förskolan är alla välkomna. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig eller ditt barn i förväg. Här kan du tillsammans med ditt/dina barn leka, pyssla, fika och delta i gruppaktiviteter som sångsamlingar och skapande verksamhet. Ibland arrangeras även teaterföreställningar, babymassage och vi erbjuder också föräldrautbildning. Här arbetar förskollärare och specialpedagog/familjehandledare. Tider för våra sångstunder hittar du på vår kontaktsida.

Få stöd i föräldraskapet

Öppna förskolan är lika mycket en mötesplats för vuxna som för barn. Här finns alltid någon att tala med, utbyta erfarenheter och tankar med. Du kan också få stöd och hjälp i ditt föräldraskap och möjlighet till enskilda samtal. Vi som ansvarar för och arbetar i verksamheten har lång erfarenhet som förskollärare och specialpedagog.

Vi har temasamtal då vi bokar in representanter som informerar och samtalar med er besökare om exempelvis mat, föräldraskap och hälsa. För ett antal år sedan fick Öppna förskolan, som den första öppna förskolan i landet, utmärkelsen Grön Flagg som delas ut av stiftelsen Håll Sverige rent. Utmärkelsen fick vi tack vare vårt arbete med att på olika sätt inspirera våra besökare inom områden som har med livsstil, miljö och hälsa att göra. Det är något vi fortfarande arbetar med dagligen.

Gruppverksamhet

Gruppverksamheten vänder sig till familjer i Centrum som är i behov av extra stöd. Du som förälder kan bli erbjuden att delta i grupper i samråd med psykolog, socialtjänst eller sköterska. Det finns en grupp för mindre barn, i åldern 0-7 månader, och en för de äldre. Prata med oss för att veta mer om vad grupperna erbjuder.

Öppettider och kontakt

Besök vår kontaktsida för att se våra öppettider och hur du når oss.