Om familjecentralen Draken

Här hittar du övergripande information om familjecentralen Draken och vad vi kan erbjuda barn, familjer och föräldrar.

Varmt välkommen till din familjecentral

En familjecentral är en mötesplats för dig som har eller väntar barn. Hjärtat i familjecentralen är öppna förskolan. Där kan du och din familj träffa andra barn och föräldrar. Familjecentralen är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

Flera verksamheter under samma tak

På familjecentralerna i Göteborg samarbetar barnmorskemottagning, barnavårdscentral (BVC), socialtjänst och öppen förskola. Vi finns för din familjs önskemål, Du och din familj ska alltid känna att ni hamnar rätt med era frågor, oavsett vad det handlar om.

Vi som arbetar på familjecentralen finns här för att stärka dig som förälder utifrån din familjs önskemål och behov. Det kan vara frågor om hur det är att vara förälder, kring mat, sömn eller relationer. Om du önskar finns möjlighet till enskilda samtal med någon av oss som arbetar på familjecentralen.

På familjecentralen Draken kan du delta i olika grupper. Läs här för mer information om våra grupper.

En god start i livet

Varje barn ska få en god start i livet och som förälder spelar du en huvudroll i ditt barns liv. Familjecentraler finns eller ska öppnas i alla stadsdelar i Göteborg. Råd och stöd kring föräldraskapet finns även på många andra platser i staden som öppna förskolor och bibliotek. Det innebär att stöd och service är nära dig och din familj, var ni än bor. Målet är att Göteborg ska vara en jämlik stad som bidrar till ett gott liv för alla.

Vi finns på Familjecentralen Draken

Barnavårdscentral (BVC)

Vi följer ditt barns utveckling och ger dig råd och stöd i ditt föräldraskap. Hos oss möter du sjuksköterskor och läkare som är specialiserade inom barnhälsovård. Vi tar emot barn i åldrarna 0 till 6 år. Barnavårdscentralen tillhör Din Klinik.

Läs mer om barnavårdscentralen

Öppen förskola

Vi är en mötesplats för lek, samspel och utveckling för dig och ditt barn. Här kan ni umgås med andra familjer och få stöd i föräldraskapet. Hos oss möter du personal med kunskap inom pedagogisk verksamhet.

Läs mer om öppna förskolan

Socialtjänst

Socionom på familjecentralen erbjuder föräldrarådgivning och stöd, både individuellt och i grupp. Det kan handla om stöd i föräldrarollen eller i relationen. Vi kan också vägleda dig och din familj i olika samhällsfrågor, till exempel när det gäller förskola, boende eller arbete.

Läs mer om Socialtjänstens individuella föräldrastöd

Barnmorskemottagning

På barnmorskemottagningen kan du få råd och stöd under och efter graviditeten kring hälsofrågor, blivande föräldraskap och preventivmedel. Mottagningen tillhör Närhälsan Gibraltargatan och Kungshöjd och finns på annan adress.

Läs mer om barnmorskemottagningen