Individuellt föräldrastöd

På Familjecentralen Draken erbjuds föräldrastöd till blivande föräldrar och föräldrar med barn i åldern 0-6 år. Att vänta barn och att vara förälder är en omvälvande tid i livet. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska lösa konflikter, sätta gränser eller få mer positiv tid tillsammans. Ofta kan vi prata och rådgöra med någon i vår närhet - men ibland kan det vara skönt att få prata med någon annan.

Individuellt föräldrastöd

Frågorna man ställs inför i vardagen som blivande förälder eller förälder kan vara många och i bland kan det vara skönt att prata med någon utanför familjen. Här kan du få rådgivning, information och stödsamtal av socionom.

Föräldrarådgivare/socionom erbjuder individuellt föräldrastöd till boende i stadsdelen. Kolla vilken stadsdel du tillhör.

Hos oss finns det möjlighet att:

  • få råd och stöd i din föräldraroll
  • hitta och utveckla dina styrkor som förälder
  • få nya verktyg och strategier som förälder
  • prata om kommunikation och mönster i familjen

Vi arbetar ofta utifrån olika modeller. Ett exempel är Family Check Up, där vi tillsammans utforskar och utvecklar styrkor och utvecklingsområden. En annan modell är Marte Meo där vi genom filmningar tittar på och utvecklar samspelet och anknytningen mellan dig och ditt barn.

Kontakt

Välkommen att höra av dig till:

Louise Doshé

Louise har telefontid måndagar klockan 12.45-13.45. Övrig tid går det bra att lämna meddelande alternativt skicka e-post.

031-365 73 78
louise.doshe@centrum.goteborg.se

Familjerådgivning

Behöver ni råd och stöd enbart kopplat till parrelationen, kontakta Familjerådgivningen i Göteborgs Stad.

Föräldraträffar och gruppverksamhet

Vill du ha inspiration och stöd i ditt föräldraskap? På Föräldrastöd i Centrum kan du läsa om fler möjligheter till föräldrastöd, så som gruppverksamhet och mötesplatser. Här finns också länkar för att anmäla dig till olika gruppverksamheter.