Digital pappagrupp för dig med barn 3 månader - 2år

Publicerad 9 februari 2021

Att blir förälder är en av de största förändringarna i våra liv och kräver ofta en hel del omställningar i vardagen. Dessa omställningar kan kännas härliga, utmanande och ibland också svåra. I pappagruppen får du dela dina upplevelser med andra pappor.

Innehåll
För våra barn är alla föräldrar oerhört viktiga. Vi hör från pappor och flera studier bekräftar att pappor kan känna sig bortglömda eller utanför i samband med graviditet, förlossning och i starten på det nya familjelivet. I denna pappagrupp får du möjlighet att dela och reflektera kring dina upplevelser av föräldraskapet, familjelivet och din relation med ditt barn med andra pappor. Att vara en trygg, nyfiken och närvarande förälder ger stora vinster för ditt barns utveckling genom hela dess uppväxt och detta pratar vi mer om i denna pappagrupp..

Vi träffas fyra gånger, en och en halv timme per tillfälle. Gruppen träffas i digitala videomöten via Microsoft Teams. Du kommer få länkar till alla träffarna i din mejl efter att du fått en bekräftelse på att du har fått en plats. Sitter du via dator kommer du via länken i mejlet att få tillgång till samtalet via din webbläsare. Sitter du via en telefon eller surfplatta kommer du behöva ladda ner Microsoft Teams app och kan därefter via länken i mejlet kunna logga in till samtalet som gäst. Du behöver alltså inte skapa ett konto via Teams. Prova gärna tekniken så snart du fått länken. Skulle du stöta på tekniska bekymmer så hör av dig så försöker vi tillsammans få det att fungera.

Ditt barn är absolut välkommen att vara med under träffarna men upplägget riktar sig mer till dig som pappa genom reflektioner och diskussioner.

Det är viktigt att försöka vara med varje gång då träffarna bygger på varandra och kontinuiteten ger bättre förutsättningar för ett förtroligt klimat i gruppen. Varje deltagare bestämmer själv hur mycket man vill dela med sig men träffarna bygger mycket på era exempel, reflektioner och tankar. Vi som gruppledare har stort fokus på att försöka skapa goda förutsättningar för en trygg och utvecklande tid tillsammans.

Gruppledare för denna grupp är:
Rebecca Ekberg – specialpedagog och familjehandledare
Louise Doshé - socionom och föräldrarådgivare

Max antal föräldrar per grupp är fem.

Tid: Fredag 5/3, 12/3, 19/3 och 26/3 kl 14.00-15.30

Anmälan

Platserna släpps 23/2 kl 11.00.
Anmäl dig genom att mejla ditt namn och telefonnummer samt ditt barns namn och födelsedatum till louise.doshe@socialcentrum.goteborg.se

Du är garanterad en plats först efter mejlbekräftelse från oss.