Digitala aktiviteter

Vi ställer inte in, vi ställer om! Covid-19 har medfört att vi inte längre får ta emot er på plats. Här hittar du istället aktiviteter som du kan uppleva hemma på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Det kan vara sångstunder, föreläsningar och mycket mer. Har du några önskemål? Hör av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra.

Instruktion till Teams

Hur deltar jag i öppna förskolan digitalt

Du hittar våra kontaktuppgifter under rubriken Kontakt.

Öppna förskolan live!


På onsdag, den 24 februari klockan 14.00, har öppna förskolans livesändning! Vi kommer att sjunga tillsammans via Microsoft Teams. Häng med och sjung med oss!

För att delta klickar ni in på länken nedan på onsdag klockan 14.00.

Om ni vill vara med på Microsoft Teams via mobilen rekommenderar vi att ladda ner appen Teams. Vi har en liten stunds uppstart innan vi börjar sjunga så att ni hinner ”hitta in”.

Klicka här för att delta i sångsamlingen, onsdag 24 februari klockan 14.00.

Gör egen play doh!

Barn brukar älska att ”dega”. Här får vi lära oss att göra egen play doh. Material som du behöver är vetemjöl, salt, olja, citronsyra, hushållsfärg och vatten.

Upptäckarflaskor

Gör egna upptäckarflaskor till barnen och fyll med spännande saker.

Material som du behöver är hårgelé, vatten, tom petflaska och paljetter till falska ett. Till nästa flaska använder du ärtor, ris eller makaroner… och blandar med pärlor eller annat spännande.


Var med och kärlekspyssla!

Kerstin, pedagog på öppna förskolan Draken, ger er pysseltips för alla hjärtans dag!


Sagan om De tre bockarna Bruse

De tre bockarna Bruse vill gå till den gröna ängen och äta sig riktigt feta och mätta. Men på vägen finns det en å och för att komma över den behöver de gå över bron. Hur kommer det gå för bockarna Bruse? Se filmen och följ med på de tre bockarna Bruses färd!

Ett axplock av sånger från livesändningen 10 februari

Här ett axplock av sånger vi sjöng på livesändningen den 10 februari!


Häng med på sångstund med öppna förskolan Draken!

"Drakarna" Rebecca och Kerstin på öppna förskolan bjuder in alla barn och föräldrar till en gemensam sångstund. Häng med ni också när ni vill i filmen nedan.Teatern "Knacka på!" på öppna förskolan Draken

I teatern "Knacka på" träffar ni pedagogerna Rebecca och Kerstin och många andra av våra vänner från öppna förskolan Draken. Tillsammans sjunger vi och leker.


Andra verksamheters digitala aktiviteter

Göteborgs stads kalendarium

Kika in på hemsidan för Göteborgs stads kalendarium och klicka på "puffen" Upplev hemma, där hittar du Göteborgs stads digitala aktiviteter samlade på ett och samma ställe. Några av dem riktar sig till dig som förälder/vuxen och några till familj och barn.

Hälsolots

På Hälsolots hemsida, under Hälsolots filmarkiv hittar du som förälder filmklipp om exempelvis kost, beröring, sömn och stress.