Föräldrarådgivning

Frågor om föräldraskapet uppstår då och då för alla: Ska det vara såhär? Hur kan jag hjälpa mitt barn i den här situationen? Det är inte alltid lätt att veta hur man ska lösa konflikter, sätta gränser eller få mer positiv tid tillsammans med sitt barn. Ofta kan vi prata och rådgöra med någon i vår närhet – men ibland kan det vara skönt att få tala med någon annan.

Föräldrastöd på familjecentralen

 

Individuellt föräldrastöd

Du som förälder kan få stöd i ditt föräldraskap och i din parrelation. Här jobbar socionomer som erbjuder både individuella samtal och parsamtal. Vi erbjuder stöd till föräldrar med barn mellan 0-12 år. Allt är kostnadsfritt och vi har tystnadsplikt.

Hos oss finns det möjlighet att:

·         få råd och stöd i din föräldraroll

·         hitta och utveckla dina styrkor som förälder

·         få nya verktyg och strategier som förälder

·         prata om kommunikation och mönster i familjen

 

 

​Föräldrastöd i grupp

Vi erbjuder föräldrastöd i grupp som exempelvis Trygghetscirkeln och ABC föräldraträffar (Alla Barn i Centrum).

Trygghetscirkeln handlar om barnets anknytning till sina föräldrar/vårdnadshavare och hur de kan stötta barnets känslomässiga utveckling. Föräldrautbildningen erbjuder många möjligheter till samtal med andra föräldrar. Vi erbjuder Trygghetscirkeln till alla föräldrar med barn i åldern 3-12 månader.

Föräldrautbildningar i Trygghetscirkeln startar kontinuerligt och man träffas vid åtta tillfällen. För mer information och anmälan kontakta Eva-Carin Jeppsson: eva-carin.jeppsson@socialnordost.goteborg.se tel: 0736-20 89 31

På ABC föräldraträffar får du möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra föräldrar. Du får också tips för att underlätta vardagen hemma med barnen. Vi erbjuder ABC till alla föräldrar med barn i åldern 3-12 år.

För mer information och anmälan kontakta Eva-Carin Jeppsson: eva-carin.jeppsson@socialnordost.goteborg.se tel: 0736-20 89 31


Här hittar du Aktuella ABC träffar

Har du frågor eller funderingar?

Välkommen att höra av dig till de förebyggande socionomerna på familjecentralen i Lövgärdet:

Birgitta 0707-80 10 47

Eva-Carin 0736-20 89 31

Shinow 0722-04 98 61

Frida 0735-58 33 58