Föräldrarådgivning


Frågor om föräldraskapet uppstår då och då för alla: Ska det vara så här? Hur kan jag hjälpa mitt barn i den här situationen? Det är inte alltid lätt att veta hur man ska lösa konflikter, sätta gränser eller få mer positiv tid tillsammans med sitt barn. Ofta kan vi prata och rådgöra med någon i vår närhet – men ibland kan det vara skönt att få tala med någon annan.

Föräldrastöd på familjecentralen


Individuellt föräldrastöd

Du som förälder kan få stöd i ditt föräldraskap och i din parrelation. Här jobbar socionomer som erbjuder både individuella samtal och parsamtal. Vi erbjuder stöd till föräldrar med barn mellan 0-12 år.

Hos oss finns det möjlighet att:

· få råd och stöd i ditt föräldraskap

· hitta och utveckla dina styrkor som förälder

· få nya verktyg och strategier som förälder

· prata om kommunikation och mönster i familjen

Allt är kostnadsfritt och vi har tystnadsplikt.

​Föräldrastöd i grupp

Vi erbjuder också föräldrastöd i grupp som exempelvis Trygghetscirkeln och ABC föräldraträffar (Alla Barn i Centrum).

Trygghetscirkeln handlar om barnets anknytning till sina föräldrar/vårdnadshavare och hur de kan stötta barnets känslomässiga utveckling. Föräldrautbildningen erbjuder många möjligheter till samtal med andra föräldrar. Vi erbjuder Trygghetscirkeln till alla föräldrar med barn i åldern 3-12 månader.

Föräldrautbildningar i Trygghetscirkeln startar kontinuerligt och man träffas vid åtta tillfällen. För mer information och intresseanmälan kontakta Eva, tel: 0736-652085, eva.serejka.holmstrand@socialnordost.goteborg.se

På ABC föräldraträffar får du möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra föräldrar. Du får också tips för att underlätta vardagen hemma med barnen. Vi erbjuder ABC till alla föräldrar med barn i åldern 3-12 år. 


Här hittar du Aktuella ABC träffar

Har du frågor eller funderingar och vill boka en tid. Välkommen att höra av dig till socionomerna på familjecentralen i Hjällbo:

Eva: eva.serejka.holmstrand@socialnordost.goteborg.se  Tel: 0736-65 20 85 / 031-365 27 13

Shinow: shinow.fathulla@vgregion.se Tel: 0722-04 98 61

Fredrica: fredrica.rosberg@socialnordost.goteborg.se Tel: 0790-67 60 48 / 031-365 14 05