Öppna förskolan Bergsjön

Alla barn mellan 0 och 6 år är välkomna hit tillsammans med en förälder eller en annan vuxen. Här kan ditt barn träffa andra barn, leka och utvecklas. Du som vuxen kan träffa och prata med andra föräldrar och pedagoger.

Här kan ni leka och utvecklas!

Öppna förskolan Bergsjön är en mötesplats där du och din familj kan träffa andra barn och föräldrar. Hos oss ska du känna att du kommit rätt med dina frågor samt få stöd och råd i ditt föräldraskap.

Vi erbjuder lek och utvecklingsmöjligheter genom samtal, lekmaterial, sångstund och skapande verksamhet. Det är gratis att besöka oss och du behöver inte anmäla er. 

På Familjecentralen ingår öppen förskola, barnavårdscentral, psykolog, förebyggande socionom och barnmorskemottagning. Tillsammans har vi målet att ge ditt barn en god start i livet.

Maxantal för besökare gäller fortfarande

RS-viruset är utbrett i regionen. RS är extra farligt för barn under sex månader, därför fortsätter öppna förskolan att begränsa antalet deltagare.

Smittskydd Västra Götaland uppmanar:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en näsduk.
  • Undvik att träffa förkylda personer.
  • Stanna hemma om du är sjuk.

Tack för att du hjälper till!

Våra öppettider

Måndagar

9–11.45: Öppet för barn 0–6 år.
13–15.15: Öppet för barn 0–12 månader.

Tisdagar

9–11.45: Öppet för barn 0–6 år.
11–11.30: Anna-Karin från kulturskolan kommer och spelar och sjunger med oss.
13-15.15: Öppet för barn 0-6 år

Onsdagar

9–11.45:  Riktad tid; TilLiten 0-6 år: För barn med funktionsvariation och deras föräldrar. Vi leker, fikar och sjunger.
10-11.30: Digital mötesplats, TilLiten 0–6 år. Välkommen med dina frågor och funderingar. Har du oro över ditt barns utveckling eller upplever svårigheter kring ditt barns beteende så erbjuder vi stöttning och vägledning. Mer information om TilLiten finns längre ner på den här sidan. Klicka HÄR   för att komma till mötet

OBS! Stängt på eftermiddagen.

Torsdagar

9–11.45: Öppet för barn 0–12 månader
10-11: Tematräff med inbjuden gäst Se vår Facebooksida för att ta del av veckans tema samt gäst.
13–15.15: Öppet för barn 0–6 år.

Fredagar

9–11.45: Öppet för barn 0–6 år.

Utflyktsdag! Vi går till Kometparkens lekplats tillsammans. Vid dåligt väder är vi inomhus. Ring oss vid tveksamhet. Vi återkommer med mer information på vår Facebooksida.

Fortsätt att hålla er uppdaterade på vår Facebooksida eller på den här sidan eftersom det sker ändringar i schemat emellanåt.

Ring oss gärna på 031-365 45 22 om du undrar över något!

Digital träff med öppna förskolan TilLiten

Har du oro över ditt barns utveckling? Upplever du svårigheter kring ditt barns beteende? Välkommen att delta i vår digitala mötesplats där du som förälder kan få stöttning och vägledning. Vi har med oss somalisk- & arabisktalande tolkar.

På onsdagar 10-11.30 är du och ditt barn välkomna att delta i våra öppna digitala träffar.

Klicka HÄR   för att komma till mötet

Länken finns även på vår Facebooksida.  Du behöver inte ha kameran på men det är trevligt om du vill.

Vi som finns att samtala med är Lina logoped, Marianne familjestödjare och Ulrika förskollärare.

Hur deltar jag i öppna förskolan digitalt

Riktade tider till regnbågsfamiljer

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och har riktade tider för olika grupper. Nu finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två öppna förskolor, Draken och Sannegården. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer på hemsidorna för öppna förskolan Draken och öppna förskolan Sannegården.