Öppna förskolan Bergsjön

Alla barn mellan 0 och 6 år är välkomna hit tillsammans med en förälder eller en annan vuxen. Här kan ditt barn träffa andra barn, leka och utvecklas. Du som vuxen kan träffa och prata med andra föräldrar och pedagoger.

Här kan ni leka och utvecklas

Öppna förskolan Bergsjön är en mötesplats där du och din familj kan träffa andra barn och föräldrar. Hos oss ska du känna att du kommit rätt med dina frågor samt få stöd och råd i ditt föräldraskap.

Vi erbjuder lek och utvecklingsmöjligheter genom samtal, lekmaterial, sångstund och skapande verksamhet. Det är gratis att besöka oss och du behöver inte anmäla er. 

På Familjecentralen ingår öppen förskola, barnavårdscentral, psykolog, förebyggande socionom och barnmorskemottagning. Tillsammans har vi målet att ge ditt barn en god start i livet.

Våra öppettider

Gäller från den 8 augusti 2022. 

OBS! Vi öppnar kl 9.30 imorgon torsdag 22/9 istället för kl. 9.00.

Måndag: kl. 9 - 12: 0 - 2 år, kl. 13.00 - 15.30: 0 - 6 år

Tisdag: kl. 9 - 12: SFI-tid, för anmälda, kl. 13 - 15.30: 0 - 6 år

Onsdag: kl. 9 - 12: TilLiten, för barn med funktionsvariationer upp till 6 år.

Torsdag: kl. 9 - 15.30: 0 - 12 månader

(Från slutet av augusti/början av september är det babymassage klockan 9 - 10.30. Anmälan krävs.
Vi meddelar detaljer när det närmar sig.)

Fredag: kl. 9 - 13: 0 - 6 år

Öppna förskolan TilLiten

Onsdag förmiddag är barn med funktionsvariation (0  6 år) och deras föräldrar välkomna till TilLiten. Vi leker, fikar och sjunger. Här kan du ställa frågor om barns behov och utveckling. Vi pratar om sånt som kan hjälpa dig som förälder. Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov.
Du kan komma och gå som du vill under öppettiderna och behöver inte anmäla dig innan.

Det finns också en riktad tid på öppna förskolan Lundby på tisdagar.

Riktade tider till regnbågsfamiljer

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och har riktade tider för olika grupper. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två öppna förskolor, Draken och Sannegården. Läs mer på hemsidorna för öppna förskolan Draken och öppna förskolan Sannegården.