En elev tar beställning av en gäst i Esters restaurang. Foto: Christer Andersson

Våra restauranger och salutorg

Äta på restaurang eller köpa med dig något från salutorget? Eller både och? Välkommen till Esters!

I våra två restauranger, "En trappa upp" och "Esters restaurang" och vårt Salutorg, praktiserar och utvecklar våra elever sina gastronomiska färdigheter och sin servicekunskap. Det ger eleverna utbildning i personlig försäljning, service och bemötande och mat i butik. Här får du en unik möjlighet att få delta i ett annorlunda klassrum: Kom in och se våra elever utvecklas och lära sig nya saker. Här får man ha överseende med att det ibland kan ta lite längre tid, kanske är det första gången en elev bemöter kunder, serverar eller använder en kassa. För närvarande har vi stängt i våra restauranger på grund av distansundervisning. Vi hoppas kunna öppna igen vecka 11.

En trappa upp

Restaurang "En trappa upp" har öppet tisdagar och onsdagar under vårterminen. Här serverar våra elever i årskurs 1 en trerätters lunch med kaffe för 105 kronor. Obs! Avvikande öppettider förekommer under lov och nationella prov.

Du bokar via vår onlinebokning eller på telefonnummer: 031-367 22 66. Glöm inte att uppge allergier när ni bokar. Vi svarar i telefon mellan klockan 10 och 14 de dagar vi har öppet.

Restaurang "En trappa upp" är kontantfri och ligger på Utvecklingsgatan 4 på våning 2, till höger om ingången till Esters Restaurang. Välkommen!

Esters Restaurang

Esters Restaurang har öppet onsdag till fredag och då serverar våra elever i årskurs 2 och 3 en trerätters lunch med kaffe för 115 kronor. På torsdagskvällar serverar våra elever i årskurs 3 en kvällsmeny för 295 kronor. OBS! Avvikande öppettider förekommer under lov, nationella prov och praktikperioder.

Du bokar via vår onlinebokning eller på telelfon: 031-367 22 66. Glöm inte att uppge allergier när du bokar. Vi svarar i telefon mellan klockan 10 och 14 de dagar vi har öppet. Esters Restaurang är kontantfri och ligger på Utvecklingsgatan 4. Välkommen!


Salutorget

På vårt salutorg kan du handla färskt bröd, frallor, bakverk, tårtor och matlådor samt de flesta dagar goda delikatesser. Här finns också ett urval av varma och kalla smörgåsar samt kaffe och te. Välkommen på en fika eller att handla med dig något hem!


Vi har från vecka 9 öppet tisdag-fredag mellan klockan 11 och 13. Vi har stängt vid lov, helgdagar och övriga schemaavvikande händelser.

Vill du göra en beställning? Ring då på telefon 031-367 22 63, så hjälper vi dig.

Följ oss gärna på Instagram: estermosessonsgymnasium för att se vad som är aktuellt på salutorget.