Olika grönsaker upplagda på en köksbänk. Foto: Christer Andersson

Restaurang och livsmedel

En kreativ och utvecklande utbildning med möjligheter till studier och arbete här hemma och ute i världen.

Vill du arbeta med mat och dryck och servera den?
Eller vill du arbeta med bröd och konditorivaror? Kanske med matlagning eller färskvaror och delikatesser för butik och catering?
Då ska du söka till restaurang- och livsmedelsprogrammet!
Ett program där du lär dig grunderna för att arbeta som kock eller servitör, som bagare och konditor eller för att arbeta med färskvaror och delikatesser.
Kreativa och lustfyllda yrken som ger fantastiska möjligheter till spännande arbeten i de mest skiftande miljöer, både här i Sverige och utomlands.
En utbildning som också ger en bra grund att studera vidare.
Ett program med så många möjligheter.

Programmet har två inriktningar:

Bageri och konditori

Kök och servering

Yrkesutbildning med högskolebehörighet – om du vill

Alla med yrkesexamen är behöriga till yrkeshögskolan där du kan vidareutbilda dig inom ditt yrke. Grundläggande behörighet till övriga högskoleutbildningar får du genom att:

  • Läsa de kurser som behövs inom ramen för programmets 2500 poäng.
  • Läsa de kurser som behövs utöver programmets 2500 poäng.

Du kan också välja att läsa kurserna efter din yrkesexamen. Elever på yrkesprogram har lagstadgad rätt att läsa dem inom vuxenutbildningen.

Frågor om programmet?
Rektor för Restaurang och livsmedelsprogrammet samt lärling:
Lena Jangvik
E-post: lena.jangvik@educ.goteborg.se
Mobil: 070-540 83 62