Foto: Sofia Helsén

Språkintroduktion

På Ester Mosessons gymnasium kan du läsa språkintroduktion fortsättning. En gång i veckan lagar vi mat tillsammans i skolans restaurangkök. Då tränar du mycket på att tala och förstå svenska.

Du läser svenska som andra språk, matematik, engelska samt idrott och hälsa. Dessutom kommer du att kunna läsa ytterligare kurser. Vi kommer att göra en individuell studieplan tillsammans med dig när du börjar här.

Det finns grupper med lite långsammare takt och de med snabbare takt. Du kommer att få göra studiebesök i olika verksamheter. På skolan försöker vi blanda våra utbildningar så att du får träffa och lära känna ungdomar som är födda i Sverige och har svenska som modersmål. Du planerar dina studier tillsammans med dina lärare.

Här är exempel på kurser som vi erbjuder våra elever:

Svenska som andraspråk

Idrott och hälsa

Engelska

Matematik

Hemkunskap

 

Speciellt för språkintroduktion på Ester Mosessons:

Vi har många elever som läser i vår populära matlagningsgrupp. Där lagar vi mat tillsammans i ett välutrustat restaurangkök en dag i veckan. Då tränar du mycket på att tala och förstå svenska i ett naturligt och roligt sammanhang. Det går mycket fortare att lära sig ett nytt språk när man använder det praktiskt

Har du frågor om utbildningen? Kontakta studie- och yrkesvägledare Helen Norling

031-367 30 83

0739-102564

tina.oberg@educ.goteborg.se