Bilden föreställer applåderande konferensgäster.

Hotell och konferens

Vill du ha ett spännande och varierat yrke i en bransch som handlar om möten med människor, upplevelser och att få ge god service? Då är detta inriktningen för dig. Branschen erbjuder många framtidsyrken och möjlighet till karriär både i Sverige och utomlands. Du kan till exempel jobba som hotellreceptionist, konferensvärd, frukostvärd inom housekeeping eller med mässor och evenemang.

Din utbildning

Du får en utbildning som ger dig chans att arbeta var som helst i världen. Det är lätt att få jobb direkt efter utbildningen. Många får dessutom extraarbete under lov och helger genom sin APL. Hotellnäringen är en bransch med stora möjligheter för den som vill göra karriär.

Du garanteras möjlighet att läsa kurser för grundläggande högskolebehörighet.

Arbetsplatsförlagt lärande

I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors praktik på en arbetsplats, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande (APL) . Du kommer genomföra din APL hos något av våra samverkansföretag där du får chansen att tidigt komma ut i yrkeslivet och skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Förutom praktik får du också chansen att vara med vid något av Göteborgs stora evenemang så som Båtmässan eller karnevalen i Hammarkullen.

Lärling inom Hotell och Konferens

Inriktningen Hotell och konferens kan du även läsas som lärling. Lärlingsutbildning är för dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats. Som lärling är du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling.

Efter din utbildning

Just nu inom hotell finns det många arbetstillfällen och majoriteten av våra elever har ett jobb att gå till direkt efter studenten.Göteborg är den näst största hotellkommunen i Sverige och en av Europas ledande evenemangsstäder enligt branschens organisation Visita.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkeshögskolan eller högskolan. På många universitet och högskolor, både i Sverige och utomlands, kan du läsa vidare inom hotellnäringen för att sikta på en chefsnivå. Det finns också flera utbildningar inom yrkeshögskolan (YH) där du kombinerar studier och praktik och kan specialisera dig inom till exempel hotell och evenemang.

För att få kunna läsa vidare på högskolan kan du välja till de kurser som behövs för att få en grundläggande högskolebehörighet, vilket då sker genom det individuella valet av kurser under studietiden.

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Asal Josefsson
Rektor Hotell- och turismprogrammet
Mobil: 070-7767188
E-post: asal.josefsson@educ.goteborg.se

Anna Toft Mellerot
Lärare Hotell- och turismprogrammet
Mobil: 072-714 30 76
E-post: anna.toft@educ.goteborg.se