Hotell- och turismprogrammet

Det här är programmet för dig som vill utbilda dig inom världens snabbast växande yrkesområde – hotell och turism. Hos oss får du en omväxlande utbildning inom denna spännande värld. På programmet blandar vi teori med praktik och studiebesök.


Älskar du känslan på en flygplats där du hör olika språk och känner förväntan i luften? Tycker du det är spännande att träffa nya människor och lära känna världens kulturer? Då är Hotell- och turismprogrammet på Ester Mosessons utbildningen för dig!

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram med hela världen som framtida arbetsplats.
På programmet får du en bred grundutbildning och möjlighet till jobb direkt efter gymnasiet. Efter studenten kan du exempelvis arbeta som hotellreceptionist i Göteborg, reseledare i Thailand, konferensvärd i Stockholm, aktivitetsledare i Åre eller med evenemang i Los Angeles.
På Hotell- och turismprogrammet kan du dessutom få behörighet för att studera vidare på universitet, högskola och yrkeshögskola både i Sverige och utomlands.

En del av dina lektioner kommer att ske ute i branschen där du får möta gäster och träna på dina nya kunskaper. Vi på Ester Mosessons samarbetar bland annat med Stena Line, Gothia Towers, STF, Svenska mässan, Yrkeskrampen och flera resorts på Gran Canaria.
I programmet ingår 15 veckors APL där du utbildas ute på en arbetsplats. Många elever säger att APL är det roligaste de gjort och att de har fått många värdefulla kontakter inför framtiden. Vi har många praktiksamarbeten i Göteborgsregionen  och varje år skickar vi även några elever på utlandspraktik.
Kanske vill du bli en av dem?

Checka in på Esters – om du vill ut i världen!

Arbetsplatsförlagt lärande

I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors praktik på en arbetsplats, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande (APL) . Du kommer genomföra din APL hos något av våra samverkansföretag där du får chansen att tidigt komma ut i yrkeslivet och skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området. Förutom praktik får du också chansen att vara med vid något av Göteborgs stora evenemang så som Båtmässan eller karnevalen i Hammarkullen.

Efter din utbildning

Just nu inom hotell finns det många arbetstillfällen och majoriteten av våra elever har ett jobb att gå till direkt efter studenten. Göteborg är den näst största hotellkommunen i Sverige och en av Europas ledande evenemangsstäder enligt branschens organisation Visita.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkeshögskolan eller högskolan. På många universitet och högskolor, både i Sverige och utomlands, kan du läsa vidare inom hotellnäringen för att sikta på en chefsnivå. Det finns också flera utbildningar inom yrkeshögskolan (YH) där du kombinerar studier och praktik och kan specialisera dig inom till exempel hotell och evenemang.

För att få kunna läsa vidare på högskolan kan du välja till de kurser som behövs för att få en grundläggande högskolebehörighet, vilket då sker genom det individuella valet av kurser under studietiden.

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:
Asal Razzagi
Rektor Hotell- och turismprogrammet
Mobil: 070-7767188
E-post: asal.josefsson@educ.goteborg.se

Anna Toft Mellerot
Lärare Hotell- och turismprogrammet
Mobil: 072-714 30 76  
E-post: anna.toft@educ.goteborg.se