Restaurang & livsmedelsprogrammet


En kreativ och utvecklande utbildning med möjligheter till studier och arbete här hemma och ute i världen

Vill du arbeta med mat och dryck och servera den?
Eller vill du arbeta med bröd och konditorivaror? Kanske med matlagning eller färskvaror och delikatesser för butik och catering?
Då ska du söka till restaurang- och livsmedelsprogrammet!

Ett program där du lär dig grunderna för att arbeta som kock eller servitör, som bagare och konditor eller för att arbeta med färskvaror och delikatesser.
Kreativa och lustfyllda yrken som ger fantastiska möjligheter till spännande arbeten i de mest skiftande miljöer, både här i Sverige och utomlands.
En utbildning som också ger en bra grund att studera vidare.
Ett program med så många möjligheter.

Programmet har två inriktningar:

  • Bageri & konditori
  • Kök & servering

Vill du vidare till högskolan? 

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Man behöver alltså inte välja till några kurser om man vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan man välja bort högskolebehörigheten, om man i stället vill fokusera på sina yrkeskurser.  I årskurs 2 börjar man läsa de högskoleförberedande och kan då bestämma hur man vill göra.

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:
Magdalena Claesén
Rektor Restaurang-och livsmedelsprogrammet
Mobil: 076-697 39 19
Telefon: 031-367 22 01
E-post: magdalena.claesen@educ.goteborg.se