Foto: Sofia Helsén

Om skolan

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium. Här kan du utbilda dig till något där passionen för smaker kan ta dig till helt nya platser - något som inte minst våra gamla elever är levande bevis för.

Ester Mosessons gymnasium är Göteborgs äldsta restaurangskola. Skolan ligger på Lindholmen i en av de gamla varvsbyggnaderna. Här kan du läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet med olika inriktningar: Kök och servering, Bageri och konditori, Färskvaror, delikatess och catering. I årskurs 1 får du pröva på samtliga inriktningar innan du gör ditt inriktningsval.

Redan i årskurs 1 får du pröva på att arbeta mot kund/gäst på vårt Salutorg och i våra restauranger. På Salutorget säljer du det som tillverkas i kurserna bageri, konditori, styck och chark och i olika matlagningskurser. I våra två restauranger får du pröva på att laga mat och servera riktiga gäster. APL, arbetsplatsförlagt lärande, är en viktig del av vår utbildning och vi har ett nära samarbete med branschen. Detta innebär att en del av din utbildning sker på olika arbetsplatser runt om i Göteborg med omnejd. Det finns även en möjlighet för dig att göra din APL i årskurs 3 i ett europeiskt land som vi har samarbete med genom vårt CHASE projekt.

Hos oss har du möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. På skolan finns ett elevcafé med skolvärd där det finns möjlighet att köpa frukost för en billig penning samt fika under dagen. Vi har en studiehall som är öppen varje dag där det finns möjlighet att få stöd och läxhjälp. Som elev hos oss får även idrotta i en nybyggd idrottshall bara ett stenkast från skolan.