Bakelser i långa rader. Foto: Sofia Helsén

Om skolan

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium. Här kan du utbilda dig till något där passionen för smaker kan ta dig till helt nya platser - något som inte minst våra gamla elever är levande bevis för.

Ester Mosessons gymnasium är Göteborgs äldsta restaurangskola. Skolan ligger på Lindholmen i en av de gamla varvsbyggnaderna. Här kan du läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet med de olika inriktningarna Kök och servering samt Bageri och konditori. I årskurs 1 får du pröva på båda två innan du gör ditt inriktningsval.

På skolan finns det både ett salutorg och två restauranger där du som elev, redan första året får börja arbeta. På salutorget säljer du det som tillverkas i skolans olika matlagningskurser. I våra två restauranger får du pröva på att laga mat och servera riktiga gäster.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en viktig del av vår utbildning och vi har ett nära samarbete med branschen. Detta innebär att en del av din utbildning sker på olika arbetsplatser runt om i Göteborg med omnejd. Det finns även en möjlighet för dig att göra din APL i årskurs 3 i ett europeiskt land som vi har samarbete med genom vårt CHASE-projekt.

Hos oss kan du läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. På skolan finns ett elevcafé med skolvärd där du kan köpa frukost för en billig penning samt fika under dagen. Vi har en studiehall som är öppen varje dag och där kan du få stöd och läxhjälp. Som elev hos oss får du även idrotta i en nybyggd idrottshall bara ett stenkast från skolan.