Foto: Sofia Helsén

Restauranger och Salutorg

Äta på restaurang eller köpa med dig något från salutorget? Eller både och? Välkommen till Esters!

I våra två restauranger, "En trappa upp" och "Esters restaurang" och vårt Salutorg, praktiserar och utvecklar våra elever sina gastronomiska färdigheter och sin servicekunskap. Det ger eleverna utbildning i personlig försäljning, service och bemötande och mat i butik. Här får du en unik möjlighet att få delta i ett annorlunda klassrum: Kom in och se våra elever utvecklas och lära sig nya saker. Här får man ha överseende med att det ibland kan ta lite längre tid, kanske är det första gången en elev bemöter kunder, serverar eller använder en kassa.

En trappa upp

Jul i "En trappa upp"
Eleverna i årskurs 1 serverar er en förrättsbuffé med julens smaker i fokus, som sedan följs av en huvudrätt och avslutas med dessertbuffé.
Serveras på onsdagar vecka 47-50 från kl. 11:45. 250 kr/person.


Restaurang "En trappa upp" har stängt under höstterminen, men har öppet tisdagar och onsdagar under vårterminen. Här serverar våra elever i årskurs 1 en trerätters lunch med kaffe för 105 kronor.  Obs! Avvikande öppettider förekommer under lov och nationella prov.

Du bokar via vår onlinebokning eller på telefonnummer: 031-367 22 66. Glöm inte att uppge allergier när ni bokar. Vi svarar i telefon mellan klockan 10 och 14 de dagar vi har öppet.

Restaurang "En trappa upp" är kontantfri och ligger på Utvecklingsgatan 4 på våning 2,  till höger om ingången till Esters Restaurang.  Välkommen!

  

Esters Restaurang

Esters Restaurang har öppet onsdag till fredag och då serverar våra elever i årskurs 2 och 3 en trerätters lunch med kaffe för 125 kronor.  På torsdagskvällar serverar våra elever i årskurs 3 en kvällsmeny för 295 kronor.  

Jul i Esters restaurang
Eleverna bjuder på rykande het glögg när ni kommer och sen får ni att få avnjuta en julinspirerade meny följd av julgodis och kaffe.
Våra elever rekommenderar gärna goda dryckesalternativ till era menyval.

Tre rätters julinspirerad lunch med godis och kaffe. Serveras onsdag-fredag vecka 47-50 från kl. 11:45. 365 kr/person.

På torsdag kvällar, under vecka 47-50,  serverar våra elever i årskurs 3 en fantastisk julinspirerad  meny. Serveras från kl. 18:00. 425 kr/person  

OBS! Avvikande öppettider förekommer under lov, nationella prov och praktikperioder.

Du bokar via vår onlinebokning eller på telefon: 031-367 22 66. Glöm inte att uppge allergier när du bokar.
Vi svarar i telefon mellan klockan 10 och 14 de dagar vi har öppet.
Du kan också mejla vår produktionsledare: eva.nejman@educ.goteborg.se

Esters Restaurang är kontantfri och ligger på Utvecklingsgatan 4.
Välkommen! 

  

Salutorget

På vårt salutorg kan du handla färskt bröd, frallor, bakverk, tårtor och matlådor samt de flesta dagar goda delikatesser. Här finns också ett urval av varma och kalla smörgåsar samt kaffe och te. Välkommen på en fika  eller att handla med dig något hem!
Vi har öppet tisdag-fredag mellan klockan 10:00 och 14:30. Vi har stängt vid lov, helgdagar och övriga schemaavvikande händelser.

Vill du göra en beställning? Ring då på telefon 031-367 22 63, så hjälper vi dig.

Under höstterminen serveras en Expresslunch på salutorget, torsdag-fredag kl. 11.45-12.30. Expresslunchen kostar 95kr och i den ingår; dagens rätt, sallad, bröd, kaffe och kaka. Det går inte att boka bord, utan det är endast drop-in.

Foto: Sofia Helsén

Följ oss gärna på Instagram: estermosessonsgymnasium för att se vad som är aktuellt på salutorget.