Till innehåll

Följ de skärpta nationella råden för att hejda smittspridningen av Covid-19

Senast uppdaterad: 22 januari 2021 klockan 16:24 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Våra verksamheter anpassas och många har stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19
Asbjörn Hanssen

Ellen Keyskolan

Välkommen till vår nya skola, Ellen Keyskolan!

Ellen Keyskolan är en modern och fräsch skola i Backa. Ellen Keyskolan har 380 elever från förskoleklass till och med årskurs sex. Skolhuset erbjuder moderna lärmiljöer i både ombyggda och nybyggda lokaler som länkas samman med varandra med en inspirerande utemiljö för lek och lärande.

Aktuellt

Information om förändringar på Ellen Keyskolanfrån höstterminen 2021

Publicerad 24 november 2020
Politikerna i grundskolenämnden har beslutat om förändringar för skolenheter som finns på samma adress från att läsåret startar hösten 2021. Ellen Keyskolan berörs inte av beslutet. Läs mer här om varför vi gör förändringarna och vilka skolor som berörs.

Ellen Keyskolans fritidshem är ett av 15 som har öppet.

Publicerad 21 juli 2020
Det svänger på gården bakom Ellen Keyskolan i Backa. Några av barnen dansar efter rytmer från 50-talet i solskenet. En flicka ritar på asfalten, andra bygger koja i skogen. Fritidshemmet har öppet hela sommaren. Hit kommer barn från flera skolor i området.

Eleven väljer bok - då ökar läslusten

Publicerad 22 mars 2019
På Ellen Keyskolan väljer eleverna själva vilka böcker de ska läsa. Sedan spelar de upp en del från boken för klassen. Detta ökar lusten att läsa även bland dem som brukar smita från böckerna, menar svensklärare Maria Ankarlund.
${loading}