Digital introduktionskurs i Garage Band


I den här kursen får du under en serie av filmer lära dig de grundläggande funktionerna i appen Garage Band. Vi ger exempel på hur du kan skapa musik och spela in egna låtar, men också hur du kan använda appen som ett mångsidigt musikinstrument för att samspela med andra.

Kursen är framför allt till för dig som möter personer med intellektuell funktionsnedsättning i ditt jobb, på fritiden eller i den egna familjen. Vi ger dig praktiska råd och exempel på hur du kan individanpassa Garage Band och din iPad, till exempel vilka alternativa styrsätt du kan använda och hur du gör för att ställa in tonart och skala så att det alltid låter bra när du spelar ihop med andra. 

Inga tidigare förkunskaper i Garage Band krävs, men det är bra om du kan grunderna i att använda en iPad. Varje film utgör en delkurs som behandlar ett specifikt ämne eller en viss funktion. Om du är nybörjare på Garage Band rekommenderar vi att du går igenom kursen steg för steg. Har du provat på Garage Band tidigare kan du själv välja vilken av delkurserna du vill ta del av.

Kursen är framtagen i samarbete med Klangfärg, Västra Götalandsregionen.

1. Presentation

2. Grundläggande genomgång av instrument

3. Inspelning

4. Trummor

5. Mixern och skapa nya låtar

6. Spela in sång

7. Drummer

8. Live Loops

9. Tonart och skala

10. Guidad åtkomst

11. Andra appar

12. Externa styrsätt