Datum har passerat
Fullbokad

Utbildning: Temadag om sinnesstimulering, samspel och kommunikation

Torsdag 8 februari kl. 09:00–16:00

Arrangör Eldorado Resurscenter

Eldorado Resurscenter välkomnar till en temadag om sinnesstimulering, samspel och kommunikation.

Program för dagen
8.30 Kaffe/te och registrering
9.00 Föreläsning med Maurits Ejigendaal
10.15 Fika
10.30 Föreläsningen fortsätter
12.00 Lunch
13.00 Multisensoriskt musikdrama med efterföljande samtal om metoden
14.15 Fika
14.30 Visning av sinnesrum på Eldorado Resurscenter
16.00 Dagen slut

Föreläsning
Maurits Ejigendaal är president för ISNA - International Snoezelen Association, och en uppskattad internationell föreläsare i ämnet sinnesstimulering. Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Varför är det viktigt med sinnesstimulering och hur bidrar det till en människas utveckling? Hur ger vi så bra förutsättningar som möjligt till en person som använder ett sinnesrum?

Hur vi bygger upp och anpassar sinnesrummet, miljön, är en del. Men i snoezelen-metoden är vi som medföljare och samspelspartner en lika viktig komponent som själva miljön. I samspelet mellan miljön, medföljaren och huvudpersonen kan vi skapa engagemang, delaktighet och kommunikation. Maurits berättar om den kunskap som finns kring detta och hur vi kan tillämpa den i praktiken.

Multisensoriskt musikdrama
I multisensoriskt musikdrama (MSMD) kombineras interaktiv musik med berättande som förstärks med olika sinnesstimulerande upplevelser. Det är ett pedagogiskt arbetssätt för att skapa samspel och delade upplevelser tillsammans med personer med svår intellektuell- och flerfunktionsnedsättning.

Först spelar vi upp ett multisensoriskt musikdrama som du får vara med och uppleva. Därefter har vi ett samtal tillsammans kring din och publikens upplevelse, men även om själva metoden, den teoretiska bakgrund och det forskningsunderlag som arbetssättet lutar sig mot.

Rundvandring i sinnesrum
Som avslutning finns det möjlighet att utforska och uppleva Eldorado Resurscenters sinnesrum. Våra handledare kommer att vara på plats och berätta om de interaktiva miljöer vi har skapat, tekniken bakom och hur de kan locka till aktivitet och samspel.

Anmälan
Du som arbetar inom Göteborgs Stad anmäler dig via Utbildningsportalen.

Övriga anmäler sig via vårt bokningssystem EventOnline.

Kostnad

250:- exkl. moms för lunch och fika på för- och eftermiddag.

Datum

Torsdag 8 februari kl. 09:00–16:00

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.918496645278504,57.689457244116625] }, "properties":{ "title": "Utbildning: Temadag om sinnesstimulering, samspel och kommunikation", "content": "Aktiviteter för Eldorado Resurscenter" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium