Foto: Carina Rådenmark

Om oss

Vi utgår från dina förmågor och behov. Tillsammans hittar vi ett sätt att kommunicera som passar dig. Vi använder oss av Alternativ Kompletterande Kommunikation.

Arbetssätt och metoder

På Eldorado daglig verksamhet arbetar vi medvetet med delaktighet och att ta tillvara dina förmågor.

Hos oss får du arbeta tillsammans med andra, i större eller mindre grupp.

Tillsammans hittar vi ett sätt att kommunicera som passar dig. Vi kan till exempel använda Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK), som bildstöd och tecken.

Vi tycker att det är viktigt att du vet vad som händer under din arbetsdag. Vi gör en veckoplanering och dagsplanering om du behöver det. Vi gör en planering som passar dig; med text, bilder, symboler eller föremål.

Vår personal

På Eldorado daglig verksamhet får du all den hjälp du behöver under dagen. Här arbetar 4 stödpedagoger med utbildning och erfarenhet inom pedagogik, Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK), teater, musik, kreativt skapande och friskvård.

Vi har även arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska som vi kan ringa när det behövs.

Om våra lokaler

Eldorado daglig verksamhet finns på våning 2 på Dalheimers hus. Vi har tillgång till två arbetsrum och Eldorados olika sinnesrum och musikrum. Vi har även tillgång till Dalheimers hus gym och bad, solrum, restaurang och övriga lokaler.

Närområde

Vi finns i Majorna med promenadavstånd till:

  • Buss och spårvagn, butiker och grönska.
  • Hamnen och Röda sten.
  • Klippans färjeläge där Älvsnabben går.
  • Slottsskogen med sina grönområden och utomhusgym.

Dalheimers hus

Eldorado daglig verksamhet finns i Dalheimers hus som är ett hus för alla. Här möts människor både med och utan funktionsnedsättning. Som deltagare på Eldorado har du nära till både friskvård och restaurang på Dalheimers hus. Här ordnar Eldorado och Dalheimers hus kulturaktiviteter på kvällstid som är öppna för alla.

Läs gärna mer på Dalheimers hus hemsida.

Tillgänglighet

Eldorado daglig verksamhet har tillgängliga lokaler för personer med olika former av funktionsnedsättning. Det gäller också Dalheimers hus lokaler som helhet. Du hittar mer information om våra lokaler i tillgänglighetsdatabasen.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra tillgängligheten i Dalheimers hus. Läs gärna mer om vårt arbete på sidan för tillgänglighet.

Hitta till oss

Eldorado daglig verksamhet finns i Dalheimers hus på Slottsskogsgatan 12 i Göteborg.

Till oss är det lätt att komma med både kollektivtrafik, cykel, permobil och bil. Vi har ett eget garage där du kan parkera och gå rätt in i våra lokaler på våning 2.

Läs mer om hur du enklast tar dig hit på Dalheimers hus hemsida.