Om oss

Kulturfabriken Eldorado DV har inriktning Kultur. Vi arbetar med Teater, Musik och Färg och Form. Hos oss behöver du kunna arbeta tillsammans i grupp. Du delar rum och arbetsytor med andra. Det betyder att det kan förekomma höga ljud och många intryck. Vi finns på Dalheimers hus som är ett stort hus med många människor och flera våningar att röra sig emellan.

Arbetssätt och metoderPå Kulturfabriken Eldorado DV arbetar vi medvetet med delaktighet och att ta tillvara dina förmågor.   

Hos oss arbetar du i grupp, i samarbete med andra.

Vi tycker att det är viktigt att du vet vad som händer under din arbetsdag. Vi gör en veckoplanering och dagsplanering tillsammans med dig. 

Vi använder Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK), som bildstöd och tecken som AKK, vid behov.

Vår personal

På Kulturfabriken Eldorado DV får du det stöd du behöver under dagen. Här arbetar fem stödpedagoger med utbildning och erfarenhet inom pedagogik, teater, musik och kreativt skapande. 

Om våra lokaler

Kulturfabriken Eldorado DV har sin bas på våning 2 och 3 i Dalheimers hus. Vi har även tillgång till Dalheimers hus, restaurang och övriga lokaler. 

Närområde

Vi finns i Majorna med promenadavstånd till: 

  • Buss och spårvagn, butiker och grönska. 
  • Hamnen och Röda sten. 
  • Klippans färjeläge där Älvsnabben går. 
  • Slottsskogen med sina grönområden och utomhusgym.

Samarbete med Eldorados resurscenter

Vi samarbetar med Eldorados resurscenter.

Läs mer om Eldorado resurscenter på deras hemsida.

  • Vi arbetar tillsammans på Eldorados musikkaféer.
  • Vi har ett band tillsammans som heter Eldorado All Stars, där vi spelar, sjunger och tecknar. Vi brukar uppträda på Eldorados musikkaféer och mässor.


Dalheimers hus

Kulturfabriken Eldorado DV finns i Dalheimers hus som är ett hus för alla. Här möts människor både med och utan funktionsnedsättning. Som deltagare på Kulturfabriken Eldorado DV har du nära till restaurangen och möteslokaler på Dalheimers hus. Här ordnar Eldorado och Dalheimers hus kulturaktiviteter på kvällstid som är öppna för alla.

Läs gärna mer på Dalheimers hus hemsida.

Tillgänglighet

Kulturfabriken Eldorado DV har tillgängliga lokaler för personer med olika former av funktionsnedsättning. Det gäller också Dalheimers hus lokaler som helhet. Du hittar mer information om våra lokaler i tillgänglighetsdatabasen.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra tillgängligheten i Dalheimers hus. Läs gärna mer om vårt arbete på sidan för tillgänglighet.

Hitta till oss

Kulturfabriken Eldorado DV finns i Dalheimers hus på Slottsskogsgatan 12 i Göteborg.

Till oss är det lätt att komma med både kollektivtrafik, flexlinjen och färdtjänst. 

Läs mer om hur du enklast tar dig hit på Dalheimers hus hemsida.