Foto: Lo Birgersson

Arbetsuppgifter och aktiviteter

På Eldorado daglig verksamhet får du arbeta med kultur och hälsa. Vår verksamhet finns i Dalheimers hus och vi är också ett stöd till andra verksamheter i huset. Vi har ett nära samarbete med Eldorado resursteam.

Information med anledning av Coronaviruset

Just nu har vi inga kulturevenemang i Dalheimers hus. Istället kan ta del av vårt kulturutbud digitalt.

Länk till Eldorados livetreamade musikkaféer.

Länk till Eldorado All Stars musikvideor.

KulturKultur är en viktig del av Eldorados dagliga verksamhet. För oss är kultur ett sätt att uttrycka sig, men också en väg till välmående och hälsa. Här får du till exempel arbeta med teater, konst, musik, litteratur och nyheter.

Teater
Vi arbetar med teaterövningar och gör pjäser tillsammans som vi spelar upp för publik. Du får också arbeta med scenografi, kostym, smink och rekvisita.

Konst
Vi arbetar med färg och form på olika sätt. Du får prova olika tekniker och material. Vi skissar, målar, fotograferar och gör kortfilmer med surfplatta.

Musik
Vi har musik tillsammans. Vi använder oss av sång, instrument, rytmer, rörelse och tecken som Alternativ Kompletterande Kommunikation. Ofta använder vi musik i våra teaterföreställningar och filmer.

Litteratur
Vi läser lättlästa böcker tillsammans och pratar om dem. Böckerna lånar vi på biblioteket i Majorna. Vi läser också lättlästa nyheter.

Eldorado musikkafé

Varannan vecka håller vi i Eldorados musikkafé på kvällstid i samarbete med Eldorado resursteam. Du får möjlighet att förbereda lokalen, hälsa besökarna välkomna, sälja fika och dansa.

Ibland brukar vi uppträda med bandet Eldorado All Stars. Länk till våra musikvideor.

Titta och lyssna på våra livestreamade musikkaféer.

Hälsa

Hälsa är en del av Eldorados dagliga verksamhet. Det betyder att du får tillfälle att röra på dig under veckan. Vi tränar i gymmet på Dalheimers hus, har gympa, promenerar och gör utflykter.

Måltider

Vi äter lunch tillsammans i restaurangen på Dalheimers hus. Till lunch kan du välja mellan vegetariskt, fisk eller kött. Du har även möjlighet att ta med egen mat.