Foto: Lo Birgersson

Arbetsuppgifter och aktiviteter

På Eldorado daglig verksamhet får du arbeta med kultur och hälsa. Vår verksamhet finns i Dalheimers hus och vi är också ett stöd till andra verksamheter i huset.

KulturKultur är en viktig del av Eldorados dagliga verksamhet. För oss är kultur ett sätt att uttrycka sig, men också en väg till välmående och hälsa. Här får du till exempel arbeta med:

Konst
Vi arbetar med färg och form på olika sätt. Du får prova olika tekniker och material. Vi målar, skissar, fotograferar och gör kortfilmer med surfplatta.

Litteratur
Vi läser lättlästa böcker tillsammans och pratar om dem. Böckerna lånar vi på biblioteket i Majorna.

Musik
Vi har musik tillsammans. Vi använder oss av sång, instrument, rytmer, rörelse och tecken som Alternativ Kompletterande Kommunikation. Ofta använder vi musik i våra teaterföreställningar och filmer.

Teater
Vi arbetar med teaterövningar och gör pjäser tillsammans som vi spelar upp för publik. Du får också arbeta med scenografi, kostym, smink och rekvisita.

Eldorado musikkafé

Varannan vecka håller vi i Eldorados musikkafé på kvällstid. Du får möjlighet att förbereda lokalen, hälsa besökarna välkomna och sälja fika.

Hälsa

Hälsa är en del av Eldorados dagliga verksamhet. Det betyder att du får tillfälle att röra på dig under veckan. Vi tränar i gymmet på Dalheimers hus, har gympa, promenerar och gör utflykter.

Måltider

Vi äter lunch tillsammans i restaurangen på Dalheimers hus. Till lunch kan du välja mellan vegetariskt, fisk eller kött. Du har även möjlighet att ta med egen mat.