Foto: Peter Svensson

Om äldreboendet

Ekparkens äldreboende ska vara öppet och välkomnande. Vi arbetar därför medvetet med att skapa utrymme och möjligheter för samvaro. Du som bor här ska kunna känna dig trygg och delaktig i vad som händer. I huset finns också andra verksamheter, såsom träffpunkt för seniorer och gruppboende för personer med funktionshinder. Detta skapar många spännande möten och gemenskap på flera olika sätt. Ekparkens äldreboende är rökfritt inomhus. Vi är miljömedvetna och arbetar för ett avfallssnålt äldreboende med färre engångsprodukter och välplanerade måltider för minskat matsvinn.

Så här bor du

Äldreboendet har totalt 40 lägenheter. Enrumslägenheterna är 30-40 kvadratmeter stora och har pentry och badrum. Dubbletterna, med två rum, är avsedda för två personer och cirka 50 kvadratmeter stora.

När du flyttar in finns redan höj- och sänkbar säng på plats, men i övrigt möblerar du efter eget tycke och smak. Du tar med kläder, möbler och andra privata saker du vill ha och tycker om, samt de hjälpmedel du behöver, till exempel larm och rollator. TV-licens ingår för de vanligaste kanalerna. För att använda Internet behöver du själv ordna ett abonnemang. I vardagsrummet, som finns gemensamt för alla på varje våning, kan du umgås med andra, kanske spela spel eller lyssna på högläsning.

Till Ekparken hör en mycket fin innegård med tillgång till grill.

Dina behov i centrum

På Ekparkens äldreboende är dörrarna öppna och du rör dig som du vill i huset. Kanske mår du bra av att vara utomhus? Du går ut när du vill. Att gå på kortare eller längre promenader dagligen är något vi uppmuntrar till, oavsett väder. Behöver du stöd och hjälp på promenaderna utgår vi alltid från vad du vill och behöver.
Varje dag har du också möjlighet att delta i aktiviteter tillsammans med andra hyresgäster. Vill du göra något på egen hand hjälper din kontaktperson dig med det. Kontaktpersonens uppgift är att, tillsammans med sina kollegor, underlätta för dig så att du ska kunna fortsätta att leva det liv du vill utifrån dina egna förutsättningar.

På Ekparken arbetar vi utifrån nollvisionen för en omsorg utan tvång- och begränsningsåtgärder. Det innebär att vi inte gör något som rör dig, utan ditt medgivande. Äldreomsorgens nationella värdegrund, med personcentrerad omsorg, är basen i vårt arbetssätt. Dina behov och önskemål är i centrum.
Har du frågor? Välkommen att ställa dem till oss. Vi är stolta över vårt arbetssätt och berättar gärna mer.
Läs mer om nollvisionen på demenscentrum.se

Tryggt med personal dygnet runt

Ekparkens äldreboende är inriktad på demens- och geropsykiatrisk vård. På äldreboendet finns alltid tillgång till omsorgspersonal. Skulle du bli sjuk eller behöver annan medicinsk hjälp finns sjuksköterskor på plats på vardagar under dagtid. Dygnets övriga tider kan du om det behövs, få hjälp av hemsjukvården.

Du kan även boka och få hembesök för fotvård eller hårvård.

Vill du komma på besök?

Om du vill se hur vi har det på Ekparken är du varmt välkommen att besöka oss. Kontakta omsorgshandledaren för att boka in en tid så att vi har möjlighet att ta emot dig på bästa sätt.

Dina anhöriga är alltid välkomna hit. Ibland bjuder vi in till anhörigcafé då vi under lättsamma former pratar och umgås. Dessutom får dina anhöriga reda på vad som händer på ditt äldreboende via brev hem och på våra anslagstavlor.