Foto: Peter Svensson

Om äldreboendet

Du som bor här ska känna dig trygg, delaktig och nöjd. Målet för oss är att du ska få det stöd du behöver för att leva ett gott och självständigt liv, utifrån dina förutsättningar och val. Dina anhöriga bjuds också regelbundet in till träffar. På Dicksons Hus är all personal utbildad i normmedvetet arbetssätt. Det innebär att du, oavsett sexuell identitet eller läggning, ska kunna känna dig trygg hos oss. I huset finns 101 lägenheter fördelade på tre våningar.

Så här bor du

Dicksons Hus har både singellägenheter på 34 kvadratmeter och dubbellägenheter på cirka 46 kvadratmeter. Alla lägenheter har ett rum, pentry, badrum med dusch, samt tillgång till ett litet förråd. Dubbellägenheterna har ett separat sovrum.

Till lägenheterna hör en egen balkong eller uteplats, med undantag för lägenheterna som är avsedda för personer med demenssjukdom. Dessa har istället en gemensam balkong och uteplats.

Möbler och det praktiska

När du flyttar in finns redan höj- och sänkbar säng på plats, men i övrigt möblerar du efter eget tycke och smak. Du tar med kläder, möbler och andra privata saker du vill ha och tycker om, samt de hjälpmedel du behöver, till exempel larm och rollator. TV-licens ingår för de vanligaste kanalerna. För att använda Internet behöver du själv ordna ett abonnemang. I vardagsrummet, som finns gemensamt för alla på varje våning, kan du umgås med andra, kanske spela spel eller lyssna på högläsning.

På varje våning finns gemensamma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum med tv.

Så här kan en lägenhet se ut (planritning): Planritning på lägenheter Dicksons hus

Dina behov är i centrum

Du som bor här ska kunna känna dig trygg och delaktig i allt som rör dig. Som stöd får du en särskild kontaktperson. Kontaktpersonens uppgift är att, tillsammans med sina kollegor, underlätta för dig så att du ska kunna fortsätta att leva det liv du vill utifrån dina egna förutsättningar. Även dina anhöriga är välkomna att vända sig till din kontaktperson för frågor och funderingar.

Tryggt med personal dygnet runt

Det finns alltid tillgång till omsorgspersonal. Skulle du bli sjuk eller behöver annan medicinsk hjälp finns sjuksköterskor på plats på vardagar under dagtid. Dygnets övriga tider kan du om det behövs, få hjälp av hemsjukvården. Sjuksköterskan kontaktar läkare vid akuta behov oavsett tid på dygnet. Trygghetslarm finns installerat i din lägenhet och kostar inget extra.

I stadsdelen arbetar också sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut som vi konsulterar vid behov.

På äldreboendet finns beröringspedagoger som utifrån behov kan ge taktil beröring.

Tid hos frisören och fotvårdsterapeuten kan du boka på vardagar.

Aktivitetscenter och restaurang

Vi har ett aktivitetscenter dit även seniorer som inte bor här är välkomna. Till Restaurang Dickson är alla välkomna, oavsett ålder. Här äter du vällagad husmanskost.

Vill du komma på besök?

Om du vill se hur vi har det på Dicksons Hus är du varmt välkommen att besöka oss. Kontakta administratören för att boka in en tid så att vi har möjlighet att ta emot dig på bästa sätt.