Foto: Lo Birgersson

Mat på äldreboendet

På äldreboendena i hela stadsdelen arbetar vi medvetet med måltiderna med hjälp av en särskild måltidsutvecklare. Vi är angelägna om att måltiderna blir som du vill och behöver.

Måltiderna ska, förutom att ge näring, vara en källa till glädje och njutning. På helgerna dukar vi därför extra fint, liksom på födelsedagar och årets högtider.

Den del av måltiden som består av kött, fisk eller vegetariskt alternativ tillagas i Bagaregårdens kök och kommer kyld till oss. Sådant som att koka potatis, ris och grönsaker och blanda sallad gör vi i vårt eget kök, liksom frukost och mellanmål.

Vi vet att många får sämre aptit som äldre. Därför fördelar vi måltiderna över fler tillfällen på dagen. Då behöver du inte äta och dricka så mycket varje gång för att må bra. Förutom frukost, lunch och middag, erbjuder vi mellanmål samt något litet på sängkanten både morgon och kväll. Det finns alltid möjlighet att få någonting att äta även mellan de fasta måltiderna.

Aktuell meny

Alla äldreboendena i Örgryte-Härlanda har samma matsedel. På sidan Bagaregårdens äldreboende hittar du aktuell matsedel.

Vill du veta mer om maten?

Om du vill veta mer om maten som serveras i äldreomsorgen i Göteborgs Stad, besök då sidan Mat i äldreomsorgen.