Norra Hisingen-projekt presenteras på Stadsbiblioteket

Publicerad 3 maj 2018

Hur gör EU-pengarna nytta i samhället? Det får du veta mer om på Stadsbiblioteket i Göteborg på Europadagen, onsdag 9 maj. Då berättar 19 lokala EU-projekt hur deras arbete kommer västsvenskarna tillgodo. Ett av dem är DVO, Den visa organisationen.

Ett av de 19 projekt som presenteras på Stadsbiblioteket i Göteborg är Den visa organisationen som bedrivs i stadsdelen Norra Hisingen. Projektet riktar sig till cirka 800 medarbetare och chefer inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård.

Vård och omsorg om äldre är ett viktigt uppdrag och målet för projektet är att skapa en kompetensförsörjd och hållbar äldreomsorg där människor trivs och mår bra. Vägen dit går, enligt projektet, bland annat genom att stärka medarbetarna i deras yrkesroll, öka deras kunskaper och skapa möjlighet till inflytande och delaktighet i de beslut som fattas kring verksamheten. Såväl chefer som medarbetare erbjuds utbildning och handledning.

Projektet vill också utveckla arbetssätt och samtalsmodeller som skapar förståelse för andras perspektiv. Genom att lära av varandra kan vi skapa en klok och handlingskraftig organisation – Den visa organisationen.

Evenemanget på Stadsbiblioteket ingår i informationskampanjen Mitt Europa, som pågår i ett flertal EU-länder 5–13 maj. Syftet är att visa hur EU:s investeringar används lokalt. EU-finansierade projekt och företagssatsningar öppnar sina dörrar för att ge allmänheten möjlighet att upptäcka och lära sig mer om hur EU-pengarna gör nytta i samhället.

Även projekten One Stop Future Shop, Hikikomori och Stadslandet, som alla har verksamhet på Hisingen, deltar i evenemanget.

Vill du veta mer om de lokala projekten? Besök Stadsbiblioteket den 9 maj!

 

Fakta: Mitt Europa – Vad gör EU-projekt i samhället?

När: Klockan 12­-14 onsdagen den 9 maj

Var: Trappscenen på Stadsbiblioteket i Göteborg

Program: 

Klockan 12-13.30: Presentationer och panelsamtal med företrädare för de 19 projekten som är indelade i fyra grupper utifrån olika teman.

Klockan 13.30-14 (cirka): Minimässa där du som besökare kan prata direkt med företrädare för de olika projekten.

Kontaktperson för Den visa organisationen:

Rüddi Porsgaard, projektledare

Mejl: ruddi.porsgaard@norrahisingen.goteborg.se

Telefon: 031-336 91 12