”Styrka att jobba vidare med mig själv”

Publicerad 9 mars 2017

Första gruppen har genomfört Den visa organisationens hälsospår och majoriteten av deltagarna upplever att programmet har hjälpt dem.

Programmet är en kombination av mindfulnessbaserad stressreduktion, individuella coachingsamtal, massageterapi och seminarier med fokus på välmående. Deltagarna har fått praktisera mindfulnessövningar och delta i gruppseminarier.

Röster från deltagare
”Jag använder det varje arbetsdag”.
”En mycket bra trygghet, jag kunde säga vad jag ville och kände att jag kunde vara mig själv”.
”Jag kan kommunicera mina behov bättre”.
”Att jag har bättre koncentration och känner mig mer positiv i mina tankar. Jag upplever mer glädje. Gående meditation ger mig energi. Fått mer uthållighet på jobbet. Är mindre trött. Slappnar av snabbare”.
”Styrka att jobba vidare med mig själv”.
”Verktyg att hantera olika situationer. Jättebra och nyttigt. Skapar trygghet”.


Utöver teori har deltagarna i dialog med varandra reflekterat över olika ämnen som kost, stressmedicin, medveten kommunikation och förhållningssätt. Yvonne Norlén, kursledare, säger att hon är jätteglad över att deltagarna upplever att de fått resultat av programmet och att de upplever mindre stress i vardagen.
- Det har varit bra engagemang från start, många frågor och bra dialoger under hela programmet, säger Yvonne.

Hälsospåret är ett program inom DVO som ska fånga upp de som är långtidssjukskrivna eller i riskzonen för att bli sjukskrivna. Första gruppen startade i höstas och har nu gått sina tio veckor. Gruppen har haft deltagare från både ordinärt boende och särskilt boende. Ytterligare två grupper startar i år.