Foto: Lo Birgersson

Konsulenter och bransch

Behöver du stöd, råd eller förmedling? I staden och regionen finns det flera platser som du kan vända dig till. Här finns konsulenter, branschorganisationer och nätverk för dansare och koreografer.

Danskonsulenter

Du kan boka in ett möte med danskonsulenten på Göteborgs Stad som kan ge råd och stöd kring dina projekt för barn och unga. 

Danskonsulenterna på Förvaltningen för kulturutveckling kan du till exempel träffa på dansfrukost som de arrangerar två gånger per år. Prenumerera på danskonsulenternas nyhetsbrev för information till dig som är yrkesverksam inom dans.

Samarbetsrådet för regional dansutveckling, SRD, är en förening som samlar Sveriges danskonsulenter och dansutvecklare.

Arbetsförmedling och fackförbund

  • Arbetsförmedlingen Kultur Media är en rikstäckande specialarbetsförmedling för dig som har yrkesutbildning, lång erfarenhet och söker jobb inom kulturområdet.
  • Scen & Film – fackförbundet för dig inom scen och film.
  • Dansalliansen ger frilansande dansare en grundanställning och erbjuder kompetensutveckling, förmedling och samarbeten med andra aktörer inom området.

Branschorganisationer

Nätverk

Nationella nätverk

Förvaltningen för kulturutveckling (VGR) och Dans i Stockholms stad och län driver ett nätverk för communitydans.

Dansnät Sverige är ett nationellt nätverk där dansscener, institutioner, regionala dans- och musikverksamheter samt kommunala och regionala kulturförvaltningar samverkar för att stärka danskonsten.

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. De arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Internationella nätverk

  • IETM är ett internationellt nätverk för samtida scenkonst.
  • Keðja är ett nordisk-baltiskt dansnätverk.